Pronat e dobishme e borzilok vjollcë


Unë mendoj se të gjithë ne do të jetë interesante për të mësuar në lidhje me pronat e dobishme e borzilok vjollcë, si sot ka rreth 60 lloje të bimëve që janë përdorur gjerësisht në gatim dhe përpunimin e ushqimit.

Kështu, aromë dhe tonin pak më ndryshe.

Për shembull, nëse keni blerë bimore në mënyrë që të gatuaj bukë - ajo mund të ketë salads dhe enët tjera si një aromë të lehtë limoni dhe shije të kanellë mezi i dukshëm.

Por, siç e dini, avantazh për ne nuk është vetëm se ne mund të merrni një shumëllojshmëri të flavors në pjatë tonë, por edhe një gjë pozitive që ndikimi në shëndetin tonë.

Në të vërtetë, le të këtë mbi dhe të ndaluar.

Pronat e dobishme e borzilok vjollcë për trupin


Vetëm të vini re se me këtë specia bimore vajra esenciale përmbajtjes është më i lartë sesa në të tjerat. Nga rruga, mënyra unë them që të zgjerojë të kuptuarit tuaj të ndikimit pozitiv të borzilok në trupin tonë - ". Bazilikën e aplikimit", ju mund të lexoni më parë i shkruar një artikull

Vazhdimi theme tonë do të thotë se edhe në qoftë se ju filloni duke shtuar sasi të vogla të ushqimit në këto letra - ju do të njom trupin tuaj me vajra e saj thelbësore. Çfarë ka në të, ju mund të kërkoni?

Në - Së pari, ajo do të përmirësojë dhe rrisë proceset metabolike në trup.

Pra, do të rrisë qarkullimin e gjakut dhe tretje do të jetë shumë më e lehtë se më parë. Dhe, në qoftë se ne e prek temën e këtij vaj esencial - ajo është aplikuar veç e veç për përdorim të jashtëm.

Për shembull, ajo është përdorur për të trajtuar lythat, dhe për të zbutur efektet e pickimin e insekteve. Ne pergjithesi, ka nje efekt dobishëm në gjithë lëkurë. Nëse ju filloni duke përdorur këtë vaj rregullisht - kjo do të kontribuojë në rrudhat, dhe do të ngadalësojë procesin e plakjes.

Plus, ky vaj mund të aplikohet për maska ​​e flokëve. Maskë me shtimin e vajrave thelbësore do forcimin e flokëve dhe njom ata me energji.

Tani, le të përqëndrohet më shumë në ushqim. Nëse ne flasim për atë që ne mund të merrni - nuk duhet të përmendet që përmban carotene në gjethe.

Përmbajtja e carotene beta promovon më mirë të mbrojtur qelizat tona nga ndikimet e jashtme negative, si dhe forcimin e membranës së qelizës. Çdo copë letër është celulozë, e cila është e mirë për zorrët.

Dhe akoma, në letër janë edhe rezervat e mëdha të kalcium, hekur, dhe lidhjes havikola dhe kamfuri, të cilat rrisin veprimin e vajrave thelbësore. Tani, disa rregulla për përdorimin e bimëve në enët e ndryshme.

Veprim më të ndjeshme do të ishte që kur ju të shtoni basil në fund të gatimit enët kryesore.

Për shembull, në qoftë se ju gatuaj supë - ajo është e rekomanduar në - shumë fund, kur ai është i gatshëm dhe për të hequr nga të nxehtit, shtoni disa gjethe copëtuar.

Kështu, nuk ka asnjë rekomandim për të bluaj gjethet me thikë, dhe me gishta. E megjithatë, ka disa udhëzime që do t'ju ndihmojë të merrni më shumë vitamina dhe elemente të tjera.

Kur zgjedh një fabrikë në treg ose në dyqan - Të sigurojë se të gjitha gjethet ishin pa yellowing dhe dukej e shëndetshme dhe nuk thahet. Por më të mirë të të gjitha - një borzilok shumë rritur.

Nëse ju rritet atë vetë - është e rekomanduar për të këpusin vetëm gjethet e sipërme, pasi ajo është se ato përmbajnë një përqendrim maksimal të vajrave thelbësore dhe komponimet e tjera të dobishme.

Në fund, unë dua të them se pronat e dobishme e borzilok vjollcë mund të ndihet vetëm në praktikë kur ju filloni atë shpesh përfshijnë në dietën tuaj të përditshme. Vetëm në fazat e hershme të shtoni atë pa fanatizëm, por me një ndjenjë të proporcion dhe duke përdorur arsyen.