Pronat e dobishme e arugula


Në këtë artikull unë dua për të zhvilluar temën e pronat e dobishme e arugula, si disa njerëz ende besojnë këtë fabrikë e cila - barërat e këqija apo bimëve të egra.

Dhe edhe në qoftë se nuk - ju ende nuk guxojnë për të shtuar në dietën tuaj të zakonshme - për shkak të mungesës absolut të informacionit.

Pra, tani që ne të përpiqemi për të mbushur këtë boshllëk.

Përkundër asaj që ngadalë është duke iu afruar të ftohtë, veçanërisht e dobishme për të gjetur se vegjetariane informacionit dhe të para-foodists ata që duan për të bërë lloje të ndryshme të salads. Dhe vetëm amvise shumë që duan të eksperimentojnë prani në kuzhinë.

Pronat e dobishme e arugula në aspektin e vitaminave dhe elementeve esenciale

Vetëm le të diskutuar proteina, karbohidratet dhe yndyrna, siç, në fakt, do të flas veçanërisht rreth.


Në lidhje me komponentët e mësipërme - shumë prej kësaj bime nuk është në dyshim.

Pra, nëse flasim edhe për të njëjtat karbohidrateve - ato përmbante vetëm 2,5% të peshës totale, e cila është shumë e vogël në krahasim me llojet e tjera të perimeve të dobishme dhe bimëve. Sidomos nuk qëndrojnë proteina gjithashtu mund yndyrë. Për shembull, yndyrë është "qesh cat" - mezi - mezi 1%.

Proteinat shumë - që do të thotë shenjë mezi 3%. Dhe nga numri i kalorive që unë shpresoj se ju e dini, veçanërisht presin asgjë. Kalorive, siç e dini, vetëm askund për të marrë. Dhe në qoftë se ju jeni një rëndësi të interesuar - ajo është 25 kalori.

Por dëshpërimi nuk vlen shumë sepse pronat e dobishme e arugula sigurisht është. Për shembull, në qoftë se ju bëni këtë sallatë bimore - fluksin e madh të pikat e mësipërme ju merrni, por se ajo do të njom trupin tuaj, mos bëni gabim.

Prandaj, veçanërisht për ata që si lloje të ndryshme të dietat, si bebja balsam - një produkt shumë, shumë e madhe në dietë. E keni menduar vetëm deri hahet lidhur peshë normale dhe nivelet e tyre të gjakut për të vlerave të pranueshme. Tani pak për vitamina.

Ajo që unë dua të theksoj gamë të konsiderueshme të vitaminave - është përmbajtja e lartë nga këta njerëz si vitaminë A dhe vitaminë B4.

Unë nuk do të thosha se ka kaq shumë, por në qoftë se ju krahasoni numrin e të tjerëve - këto shumë të ndritshme. Ah, dhe para se të mund të caktohet askorbinku.

Ku të bëjë pa të. Por në mesin e makro - medalje mund të marrë kalium, dhe shumë të dobishme për ne - kjo është edhe kalcium. Duket si sende të tjera nga ana e numrit të pak - atëherë këto duhet të jenë shumë të pakta.

Por kjo është pikërisht misteri i kësaj bime. Ajo është numri i kalciumit dhe kaliumit, ajo lehtë mund të konkurrojnë me hithrat, çikore dhe të tjerët.

Por edhe ne dhe magnez, dhe fosfor, të cilat janë çuditërisht shumë të mashtruar.

Lidhur micronutrients - nuk mund të thuhet vetëm e hekurit dhe zinkut, të cilat janë më shumë - më pak i dalluar nga pesha e tyre ndër të tjera. E pra, tani më afër shëndetin.

Pronat e dobishme arugula për shëndetin publik

Kuptim më i vështirë është kur duke shtuar një fabrikë në sallata të ndryshme ose si një pluhur shtesë për enët. Është i freskët, ju mund të ruani të gjitha materialet e kërkuara me praktikisht pa humbje.

Koha më optimale për të përdorur atë - hani atë në të njëjtën ditë si prishur. Por nëse kjo nuk është e mundur - atëherë ajo nuk duhet të ruhen në frigorifer apo diku tjetër për një kohë të gjatë.

Provoni ose të blerë në një herë, ose në qoftë se ju keni blerë tashmë një shumë - nuk zgjas me përdorim.

Tani, disa fjalë për veprimin kurative dhe parandaluese. Pronat e dobishme arugula qëndron në faktin se gjethet e freskëta përmbajnë substanca të tilla që nxisin formimin e shpejtë të biliare dhe rritje të formimit të qumështit në fëmijë në gji.

Pra, nëse ju ose dikush që njihni është një qumësht të gjirit infermiere fëmijë - ata të inkurajuar ata për të filluar duke shtuar gjethet e kësaj bime në salads. Gjithashtu, ekspertët rekomandojnë që të i kushtoj vëmendje të yarrow bar. Gjithashtu, ajo do të jetë interesante për shumë njerëz - veçanërisht Gjethet e kësaj bime duhet të shtoni në dietën tuaj gjatë ftohjet dhe sëmundjet virale.

Që gjatë sëmundjes pothuajse nuk duan të hanë - sallatë minimal me arugula - është ajo që ne kemi nevojë. Sa për ndikimin e përgjithshëm mbi sistemin e tretjes - këtu, gjithashtu, mund të them vëzhgim vetëm pozitiv.

Si rezultat, pronat e të dobishme arugula janë në disa nga misteri i saj. Ajo do të duket, nga njëra anë, ajo është produkt shumë i fortë diete, në të cilën praktikisht asnjë yndyrë apo proteina.

Por nga ana tjetër - kjo është shumë e rëndësishme për ne, kalcium, kalium dhe substancave të tjera thelbësore të trupit në numër të tillë nuk mund gjithmonë të takohen.