Pronat e dobishme e shqeme


Sot ne flasim për pronat e dobishme e shqeme duke konsideruar se më herët këtë temë tashmë është shkruar një artikull të veçantë.

Megjithatë, në një artikull të mëparshëm, ne diskutuam jo vetëm përfitimet, por edhe për rreziqet e arra në trup.

Tani, unë dua të përqëndrohet vëmendjen tuaj më shumë në aspektet pozitive që mund të na japin këtë produkt.

Dhe kur është fjala për dëm - ai do të në thelb vetëm - fakti që ju jeni të gabuar për të ngrënë këtë ushqim.

Në çdo rast, më shumë informacion në lidhje me rreziqet, si dhe pikat pozitive - ju mund të gjeni këtu. Dhe ne, bazuar në një artikull më parë, bazë, të përpiqet të gërmoj nëpër libra më tej në këtë temë.

Çfarë saktësisht duket Pronat e dobishme e shqeme


Para se të flasim për arra, unë them se është përdorur jo vetëm fruta kalori, por edhe nga pema. Për shembull, në aplikimet mjekësore sot përdorin leh e pemë, gjethet e saj dhe pjesë të tjera.

Këtë e them vetëm për faktin se në qoftë se ju papritmas shohin një ilaç apo mjekim me shtimin e pjesëve të shqeme druri - mos të jetë i befasuar. Por gjithashtu nuk do të jetë i befasuar dhe që është quajtur. mollë shqeme.

Për ne, kjo është delikatesë e madhe, sepse për ne ajo nuk është marrë madje. Por në tropikët - një frutash e përditshme, e cila kishte qenë e gjatë për të mësuar.

Dhe ne kemi, unë mendoj, pothuajse asnjë nga këto mollë dhe nuk e di.

Tani, le të flasim për të njëjtën vlerë ushqyese dhe efektet pozitive në metabolizmin dhe paraqitjen e rezervave të detyrueshme në trupin tonë. Nga rruga, unë mendoj se ju gjithashtu do të jetë interesante për të lexuar në lidhje me ushqime të tjera proteinike.

Pra, gjëja e parë që unë dua të vini re - kjo është një produkt shumë i mirë që mund të përmirësojë jo vetëm metabolizmin, por edhe të bëjë qelizat e shëndetshme të trupit tonë. Pasi ne poyimo arra, qelizat tona janë acide yndyrore të pangopura - kjo përmirëson ndërveprimet e tyre.

Çfarë kjo na jep? Struktura e lëkurës sonë është duke u përmirësuar, duke mbrojtur qelizat tona nga efektet negative të rritjes, trupi është i ruajtur energjinë.

Dhe ne vetëm u tërhoq yndyrna të pangopura. Dhe, përveç yndyrës është gjithashtu e bardhë.

Vërtetë, arra pjekur kanë më pak aminoacidet, por ata janë ende atje. Nëse nuk e keni lexuar artikullin e mëparshëm - Unë ju rekomandojmë përsëri në fillim të skenës dhe të shkojë përpara, sepse ka rreth proteinave është thënë.

Por ajo që unë pothuajse nuk e përmend në procesverbal para, kështu që është e lidhur me vitamina. Kjo është vitamina arra dhe B, dhe përmend më parë, E, dhe A, D, C. Çfarë është me të vërtetë mbresëlënëse - një përmbajtje të pasur e magnez dhe fosforit komponimet.

Sigurisht, ajo gjithashtu përmban kalcium, hekur, zink dhe elemente të tjera gjurmë, por në një masë më të vogël.

Por ndoshta keni pak i mërzitur Syroyid. Shkarko fund është se të gjitha arra, të cilat vijnë tek ne në banak - termikisht trajtohen produkt.

Kjo është kryesisht për shkak të të njëjtit mbledhjes dhe prodhimit. Dhe për të kryer me një dorë në një tjetër papërpunuar të lehta ose edhe produkti të thata - është e rrezikshme. Ndoshta thjesht nuk e merrni. Dhe gjithashtu, unë dua të ju them disa fjalë për ruajtje.

Mos bëni sasi të mëdha të këtyre arra, sepse një muaj më vonë, pasi ata polezhat, ata bëhen të hidhura. Prandaj, duke blerë më mirë kufizojnë veten për të ngrënë ju të mjaftueshme për 1 - 2, një maksimum prej 3 herë. Ju mund gjithashtu se - ju e dini pronat e dobishme e shqeme.

Nëse po, mos hezitoni dhe nxjerr mendimet tuaja në komente.