Pronat e dobishme e patate e ëmbël


Në pronat e dobishme e patate e ëmbël me siguri të jenë të interesuar të dinë jo vetëm ata që udhëtojnë në vendet tropikale, por shumica prej nesh.

Para së gjithash, në mënyrë që kur të kemi mundësinë të shijojnë këtë perimeve në ushqim - ne e dimë se për asgjë, dhe ne nuk kemi dyshime në dobi të tij.

Plus, vendndodhjen dhe klimatike tona - njerëzit janë më shumë dhe të mësojnë më shumë rreth kulturës dhe të fillojë të rritet atë në kopshte dhe pemishte e tyre.

Në çdo rast, të marrë një shënim për këtë ...

Fakte interesante rreth pronat e dobishme e patate e ëmbël

Së pari ju them se fryti është i ndarë në disa lloje.


Shareware është një ndarje sesa ndarjen si banane. Në banane, për shembull, është e të dy varieteteve foragjere dhe ato që janë konsideruar elitë. Çfarë kjo duket si në këtë rast.

Por, si ne kryesisht importohen dhe shiten vetëm varieteteve foragjere të banane - ne nuk mund të themi se ata janë të shijshme. Në mënyrë të ngjashme, me patate e ëmbël, si dhe shijen e saj, në krahasim me, të themi, patate tona - do të jetë shumë nicer.

Merrni, për shembull, të njëjtat varieteteve elita e kësaj bime - shije edhe më të krahasueshme me atë - fruta të freskëta sesa perime. Për të zhvilluar më tej opinionin tuaj, unë do të thonë se ushqimi nuk janë vetëm rrënjët si patate, por edhe ha dhe gjethe dhe bimë vetë.

Por unë po shkon pak përpara.

Pronat e dobishme e ushqimit patate e ëmbël artikull

Nëse më shumë se të zhvillojë një temë të lë - ata janë tani njerëzit në zonën tonë është përdorur si një komponent shtesë në sallata. Gjithashtu, nuk e kuptojnë plotësisht përse njerëzit pothuajse nuk e përdorni krye ushqyese karrota.

Nëse do të shkoni në biokimi dendur të impiantit - duhet theksuar ajo përfshin një komponent të lartë karbohidrate, e cila ndryshon në varësi të llojit dhe 21-24%.

Nëse aspekt touch furnizimi me energji elektrike i veçantë ose mbushjen e trupit me karbohidratet - kjo është pikërisht ushqim karbohidrate. Proteina është shumë pak.

Numri i tij eshte rreth 1.5%. Në yndyrna ne nuk do të flasim, sepse ata janë pothuajse atje.

Ata me siguri janë, por, në shumën që është i pranishëm atje - ne nuk mund të përballojë jo për të dëmtuar dhe as ndihmë. Por elementet e dobishme, e cila është gjithashtu shumë e shumë lëng karrote, disa - ende thonë se duhet.

Duke folur e komponentit të vitaminës - ju duhet të mbani mend se ajo është vitamina B në patate e ëmbël vetëm të mjaftueshme. Shumëllojshmëri veçanërisht i madh: B3, B5, B6. Dhe ju e kuptoni se këto komponentë të ketë një ndikim pozitiv në sistemin e tretjes dhe të forcojë strukturat qelizore.

Nëse tha i elementeve gjurmë - ka Physalis si të freskëta, shumë të larta në kalium, të cilat aksione janë veçanërisht të dobishme për cores dhe për ata që kanë probleme me sistemin e qarkullimit të gjakut.

Gjithashtu pronat e dobishme e patate e ëmbël nuk janë vetëm përmbajtje të madhe të tilla si komponent kalium, por edhe përmbajtja e lartë e elementeve gjurmë të tilla si bakër. Edhe pse bakri është gjetur në fruta dhe perime të tjera - këtë nuk e kontesteve një.

Por është një numër mjaft i lartë në krahasim me të tjerët. Në Futjet, në qoftë se ju thonë në lidhje me aspektet pozitive - mund të ju lutem atyre që kanë vështirësi në metabolizmin.

Këto fruta janë kohlrabi të freskëta, të ndihmojë për të normalizuar dhe rivendosur funksion të shëndetshme metabolike.

Kjo është, dhënë ushqim e popullsisë së përgjithshme, është e nevojshme jo vetëm për ata që tashmë kanë probleme të tilla, por edhe për parandalimin e të tjerëve.

Nëse tezisno nxjerrë konkluzione - se pronat e dobishme e patate e ëmbël secilit duhet të marrë një shënim, si aspektet pozitive të një shumë. Dhe, edhe vetëm për të ndoshta të zgjeruar gamën e produkteve të përfaqësuara në kuzhinën tuaj. Unë pyes veten kush - atëherë keni ngrënë patate e ëmbël ose u përpoq të rritet këtë fabrikë në veten tuaj?