Përfitim qumësht dhie dhe dëm


Çfarë mund të jetë më mirë se një shtëpi e shijshme qumësht dhie , i pasur me vitamina dhe minerale? Por në çdo produkt ka contraindications dhe kufizojnë shërbimeve të tyre. Mendime mbi vetitë e produktit janë vazhdimisht në grindje, dhe disa nënave të reja, duke e ditur të mirat e qumështit natyral frikë të japin fëmijët e tij.

Ose mund të përdoret qumësht dhie, dobi dhe dëm i cili është i panjohur deri në fund?

Përfitimet padiskutueshëm të qumështit të dhisë

Nga natyra e tyre, qumësht dhie është më e afërt me qumështin e njeriut dhe për shkak të përmbajtjes në beta-kazeinë, ajo është e përshtatshme për akumulimin në trup më të madhe.


Avantazhi i dukshëm është që qumështi i dhisë, dobi dhe dëm i cili bëhet një subjekt i shpeshtë i polemikave, përmban vitamina A, B1, B2, B12 dhe D, e cila lejon trupit për të absorbuar kalcium maksimum.

Acid Askorbik në qumësht dhie përmban disa herë më shumë se sa lopë. Një nga përparësitë më të rëndësishme të qumështit të dhisë Vlen të përmendet alergjive e saj të ulët, e cila lejon përdorimin e këtij produkti për ushqim edhe për njerëzit me intolerance ndaj qumështit të lopës.

Qumësht dhie është i famshëm për shkak të pronave të saj antibacterial, ajo ndihmon të përmirësuar metabolizmin dhe është e dobishme për të dy fëmijët dhe të rriturit.

Megjithatë, të gjithë duhet të dinë se kur do të ndalet, duke përfshirë përdorimin e qumështit të dhisë.

Për foshnjat produkt shumë yndyrë qumështi do të jetë e vështirë që të tretet, dhe për të rriturit kjo nuk ka të bëjë me një problem, sepse yndyra është e lehtë formë të tretshëm. Insomnia ose migraines të dashuruar e mjekësisë tradicionale është këshilluar që të pini qumësht dhie. Për më tepër, ajo është provuar se qumësht dhie ndihmon të rivendosur imunitetin pas sëmundjes, stresi, stresi.

Dëmtimi nga qumështi i dhisë

Pavarësisht nga përfitimet e saj, qumësht dhie nuk duhet të përfshihen në dietën e foshnjave, jo vetëm për shkak të përmbajtjes së lartë yndyrë, por edhe për shkak të mineraleve të shumta që krijojnë stres në sistemin urinar të fëmijës.

Gjithashtu, shumë njerëz janë të hutuar nga era e qumështit të dhisë, e cila, në të vërtetë, përfshijnë specifik. Kjo është arsyeja pse disa njerëz refuzojnë të pini qumësht, përfitim dhie dhe dëm që në këtë rast nuk do të luajnë një rol të veçantë ??.

Një nga disavantazhet më të mëdha në kushtet e sotme është se dhitë shpesh vyhulyuyutsya përgjatë autostradave, rrugëve, marrin jo të pastruar barin. Në këtë rast, më mirë për të blerë qumësht dhie testuar në njerëz që mbajnë fermën dhe të kujdeset për dietën e dhive, dhe kështu për shëndetin tuaj.

Kjo është një pengesë në përdorimin e qumështit të brendshëm, nga i cili ju mund të shpëtoj të. Më e rëndësishmja - të përdorin qumështin në moderim, dhe atëherë ju jeni të rinj, të bukur dhe më e rëndësishmja të shëndetshme!