Qumësht dhie për foshnjat për të dhënë ose jo për të dhënë


Përshëndetje miq! Sot unë do të doja të diskutuar me ju nëse qumështi i dhisë i përshtatshëm për foshnjat, dhe mund të japin ato në ushqimin e tij?

Dhe në qoftë se jeni të interesuar në një pyetje të veçantë: "? A mundet apo jo", atëherë më duhet të them se ju mund.

E vetmja gjë, pyetja tjetër është: në çfarë sasitë dhe në atë kohë?

Plus, ju gjithashtu duhet të merren me ndikimin e produktit në trupin dhe mendjen e një fëmije.

Në fakt, të gjitha këto pyetje, le të përpiqemi të kuptojmë më thellësisht dhe tërësisht.

Qumësht dhie për bebe

Në qoftë se ju thonë se në përgjithësi - kjo është një produkt mjaft i mirë që mund të përfshihen në dietën e fëmijës tuaj.


Pra, nëse ne shikojmë në kompleksin e saj kimike, mund të ketë shumë:

Vitamina A,

Vitamina B,

askorbinku (vitaminë C)

një shumë e kalciumit dhe fosforit,

shumë prej mangan,

bakrit dhe magnez.

Por ju nuk duhet ngatërruar faktin se ajo përmban substanca të dobishme aq shumë. Unë ju këshilloj që të i kushtoj vëmendje serioze për cilësinë e produktit.

E rëndësishme!

Në qoftë se ju përdorni qumësht dhie për foshnjat - ajo domosdo duhet të valoj sepse trupi është shumë i ndjeshëm për të sapolindur të baktereve të ndryshme dhe parazitët.

Sigurisht, në qoftë se ju jeni 100% i sigurt e kafshës, e cila jep produktin, atëherë sigurisht se të vendosni.

Qumësht dhie për bebe

Për të mësipërme unë do të doja të shtoni në vijim. Nëse ne konsiderojmë delikate (energjisë) ndikimin e produktit, qumështi i dhisë për bebe përshtaten nuk është aq i mirë sa lopë. Pra, ndoshta një lopë apo më pak të dobishme komponimet, por është më mirë që të ndikojë në mendjen dhe intelektin foshnjat e.

Pra, që nga kohra të lashta, njerëzit e dinin se nëse ndonjëherë (brenda standardeve të arsyeshme) t'i japë fëmijës qumësht lope - ai u bë më i arsyeshëm.

Megjithatë, është e e rëndësishme të mos harrojmë nënën . Se nëna është shumë, shumë e vlefshme për foshnjat. Ajo nuk zëvendëson më i mirë që ju mund të!

Si për të dhënë tuaj dhi qumësht fëmijës

Pra, tani ne crept deri në ndoshta më e rëndësishmja - si për të dhënë qumësht cjapin foshnjës. Pra, në mënyrë që çdo gjë të jetë normale, e rekomanduar:

  • të fillojë të marrë 9 muaj të moshës,
  • holluar me ujë 1 deri 1
  • të jetë i sigurt për të valoj (ujë përfshirë),
  • ditë e përdorni jo më shumë se 50 gram (100 gram holluar).
  • Në fakt, si Unë rekomandoj duke kërkuar në statusin dhe shëndetin e fëmijës pas pranimit të parë. Në përgjithësi, herë e parë që unë rekomandoj që të fillojë me 20 gram (40 gram të tretura në formë të ujit). Nëse efekt pozitiv - rrit në 50 gram.

    PS: Shkruani komentet tuaja lidhur me përdorimin e qumështit të dhisë për foshnjat.

    Gjithashtu, ju lutem ndajnë artikullin me të tjerët përmes social. rrjet.