Kalori dietë përditshme


Historia konsulent Fundit Dmitri na tha se një ushqyerit sportiv. Sot është koha për të thënë disa fjalë për numrin e përgjithshëm të kalorive të marra personalisht çdo ditë.

Kur të kthehem në këshillat e njerëzve të cilët kanë probleme me peshë të tepërt, unë së pari pyesni ata për kalori dietën e përditshme. Shumë njerëz e dinë në lidhje me të turbull, dhe shumë kanë kurrë absolutisht dëgjuar asgjë si ai. Në fakt, llogaritja e mirë e kalorive në dietën e përditshme është një nga çelësat kryesore për suksesin në luftën e vështirë kundër tepërt yndyrë nënlëkurës. Të gjithë potenciali kryesor i energjisë i ushqimit tonë është në përmbajtjen e saj me kalori.

Detyra kryesore e personit që dëshiron për të humbur peshë - reduktuar kalori totale të përditshme për disa nga kërkesat ditore. Ta themi thjesht, ju duhet të marrë sa më shumë kalori si trupi juaj konsumon. Sigurisht, në varësi të llojit të aktivitetit, gjinisë, moshës, shuma e përgjithshme e kalorive do të jenë të ndryshme.

Nga natyra e profesionit të tyre unë të marrë kontrollin kalori dietën tuaj. Shumë nga miqtë e mi, ky proces duket të jetë shumë e vështirë dhe e kohës. Por unë do t'ju them me ndershmëri - kompleks nuk ka asgjë. Main mbledhë të gjitha vullnetet e në një grusht, dhe të vendosë për veten tuaj për të filluar një jetë të re në të cilën ushqimi juaj do të jetë nën mbikëqyrje të vazhdueshme.


Për të filluar për të vendosur se çfarë jetese të çojë. Për përfaqësuesin mesatare e mashkullit, nuk do të çojë një jetese aktive, të kalorive ditore e përafërt është 2000, por për gratë rreth 1700.

Llogaritja e saktë e kalorive të nevojshme që ju mund të bëni vetëm një mjek diete profesional, duke përdorur pajisjet e nevojshme.

Për mua personalisht, shkalla e dietën e përditshme është 3700 kalori. Një duhet vetëm të marrin në konsideratë atë që unë jam duke bërë 2 stërvitje të vetme, im lartësi 2,02 cm., Dhe pesha është 110 kg. Jo më pak është se trupi im synon pothuajse gjithmonë për të fituar në masë të muskujve të cilësisë, dhe kjo kërkon marrjen e kalorive shtesë.

Këshilla ime është që të fillojë për të ndjekur dietë mesatare ditore e sendeve të caktuara, dhe pastaj empirike, kjo vlerë ndryshon në një më të madhe ose poshtë në bazë të fushuar gola. Nëse ju filloni për të fituar peshë - reduktuar futje kalori dhe humbin peshë nëse - mos harroni vlerën, dhe rrinë në të. Shpesh ndodh që është e vështirë për të filluar, por duke parë rezultatin, ju filloni për të llogaritur kalori të përditshme tërësisht me saktësi. Fillimi, dhe rezultati nuk do të bëjë që ju të prisni. Bëni hapin e parë - një hap në një jetë të re.

Best regards, Dmitry konsulent