Kalori granatë


Një tjetër fryt i të cilave unë do të doja të ju them është shegë dhe përmbajtja e tij kalori. Nga vetë, shega është një nga speciet që i japin fryt të madh me një lëkurë të trashë e jashtme dhe shumë fara brenda, i rrethuar nga të gjitha anët me tul të kuq që ka një shije të thartë. Shega është një prej produkteve të dobishme që duhet të jetë në dietën e njeriut.

Përbërja e kuqe

Ky frut mund të përdoret jo vetëm në formë fizike, por edhe në formën e lëng shegë është e dobishme në anemi. Lëng shegë e kanë një përmbajtje të lartë të sheqerit, i cili mund të jetë 8-20 për qind. Gjithashtu vlen të përmendet vitaminë C, malik dhe acid citric.


Për lëng shege, thjesht të prerë fruta në votime dhe shtrydh lëng nga ndihma për shtrydhëse frutash e perimesh agrume. Garnet provuar në mënyrë të përkryer në mjekësinë popullore.

Në trajtimin e sëmundjes së veshkave përdoret lëng të ëmbël shegëve. Sa për fruta kosi, ato shërbejnë si një mjet për të luftuar gurë në veshka dhe fshikëz fshikëz e tëmthit. Shpesh lëng shegë është një antipiretik. Sam shegë përmban përfshin shumë komponente të dobishme, midis të cilave është që të sigurojë vitaminë A, C, E, B1, B2 dhe elementet minerale të tilla si kalcium, silikon, kalium, hekur, jod.

Shegë është e kundërindikuar për njerëzit që vuajnë nga ulcera në stomak ose gastrit nga të paturit e aciditetit të lartë të lëng stomakut.

Kalori granatë

Njëqind gram shegë përmban 52 kalori, zero yndyrë, të rendit e 0,9 oz. proteina dhe 13,9 gram. karbohidratet. Mos harrojmë për antioksidantë të nevojshme që janë në këtë frytin e çmuar. Shegë përfshin një sasi të vogël të kalorive, nuk ka yndyrë.

Fruta mesatar shegë vëren sasi të mjaftueshme të fibrave, e cila është rreth pesë gramë, e cila është një e katërta e shumës së lejuar të përditshme. Në produkte të tjera, shih kalorive tryezë.