Fakte historike në lidhje vegetarianism apo të dobishme


Në këtë artikull, provoni shkencore dhe mjeksore të shpjegojë për ju, lexuesit e mi të dashur, ose vegetarianism dobishme .

Informacioni është i bazuar në vëzhgimet që e mjekut gjerman të mjekësisë në fillim të shekullit të 20-të.

Dhe një nga mjekët gjermanë Lamani, bëri një përzgjedhje shumë të mirë të fakteve dëshmojnë se ky stil i ushqimit ka kuptim për të gjithë.

Pra, për t'iu përgjigjur pyetjes plotësisht, apo vegjetarian dobishme - imagjinoni ju disa fakte. Në qershor 1868, MD R. Nagel, bëri deklaratën e mëposhtme bazuar në përvojën time personale.

Ai tha se për gjashtë muajt e fundit, u ndal të hahet mish dhe filluan të ndihen ndryshime pozitive në shëndetin e tij.

Sipas tij, ai filloi të ndjehen më elastik dhe të lehtë për të punuar. Sipas pacientëve të tij - ata gjithashtu vënë re se atje ai filloi të duken shumë më mirë se më parë.

Në aspektin e jetëgjatësisë, fakte të veçanta historike janë njerëz të cilët pasuan vegetarianism për shumë vite. Për shembull, statistikat u mbajt se mosha në të cilën njerëzit e vdekur, që evoluar në vegjetarian Shoqëria britanike për shumë vite.

Stats numërohen të gjitha njëjtat anëtarët e shoqërisë së. Rrjedhimisht, AB Alkot - të jetojnë deri në 90 vjet. D. Parrot - jetoi 94 vjet. Dhe një prej kompanive Velobitskomu arritur të jetoj pikërisht 100 vjet.


William Harrison shkoi në 92 vjeç. Siç mund ta shikoni, numrat flasin për veten e tyre.

Për gratë e asaj kohe, vegetarianism dhe shtatzënia ishte gjithashtu mjaft normale. Për shembull, për të provuar të dobishme apo vegjetarian - vegan revistë «Herald e Shëndetësisë», në 1895 botoi një artikull tronditëse.

Nuk u përshkrua një grua që ishte tmerrësisht i sëmurë dhe po përgatiten për më të keqen. Dhe kur ajo specialist në të ushqyerit e këshilluar për të filluar një dietë të re të bazuar në ushqimet bimore vetëm - ajo dakord.

Vite më vonë, kjo grua ka pasur shëndet të mirë, dhe më interesant, ishte në gjendje për të lindur për të shtatë fëmijët e plota dhe të shëndetshme.

Nëse ne flasim për nëse vegetarianism është e dobishme për atletët - që është, fakte që konfirmojnë rezultate pozitive.

Velogonki, vrapim, not, atletikë dhe sportive të tjera të njohura në fund të shekullit 19, i famshëm për fituesit e saj - VEGJETARIANËT. Për shembull, D. Burslem ishte një i famshëm kontrabandist - fitues çmimin e Skocisë. H. Gade, çiklist i njohur, në vazhdimësi ka marrë argjendi dhe ari medalje në një shumëllojshmëri e racave të biçikletave.

Është interesante për të gjetur nëse ju praktikë të hahet vetëm perime ju keni ndjerë apo vegetarianism të dobishme? Share përvojën tuaj.