Fiq prona të dobishme


Fik është një fryt që është i ëmbël dhe i lagësht apo shije me sheqer-ëmbël. Ky frut ka shumë prona të dobishme si pjesë e fiqve duhet theksuar numrin e madh të substancave që janë të dobishme për trupin e njeriut. Po, fiq acidet e pasur organike dhe sheqer. Në disa lloje të fiq përmbajtjen e sheqerit arrin 71%. Elemente të tjera që janë pjesë e frutave, ia vlen të përmendet glukozës, sukroze, levulezu.

Lidhur carotene, ajo përmban frytin e grimë fig. Gjithashtu në fig shënoi një përmbajtje të lartë të pektin, bakrit dhe hekur. Për shkak të pronave të saj të dobishme fiq të përdorur në mënyrë aktive në mjekësinë popullore.

Trupi i njeriut është shumë e lehtë për të asimiluar fruktozë, glukozë, celulozë, pektin, vitamina A, B1 dhe B2, C, acide organike, elemente, që është aq fiq të pasur gjurmë. Qumësht zierje e fiqve të përdorura në rast të sëmundjeve inflamatore të rrugëve të frymëmarrjes, dhimbje fyti, të ftohtë.

Për shkak të pronave të dobishme fiq të saj ka një ndikim pozitiv mbi veshkave dhe të stomakut duke qenë një diuretik i shkëlqyer. Veçanërisht të dobishme fruta të dhënave në sëmundjet që prekin sistemin kardiovaskular. Kjo është për shkak të faktit se fiq përmbajnë një shumë të kaliumit që mund të marrë presion off enëve të gjakut. Një tjetër karakteristikë e bukur është se koha e fiqve që ky fryt është mjaft e efektshme për pamjaftueshmëri venoze dhe parandalimin e hipertensionit.


të përfshira në fruta finitsin redukton koagulimit të gjakut dhe ndihmon relaksoheni mpiksjen e gjakut që janë në enët. Fiq rekomanduar për mëlçi, shpretkë, ku anemi. Është thënë se fiq nuk duhet të përdorin nëse traktit gastrointestinal është inflamacion akut. Ajo gjithashtu duhet të përfshijnë faktin se fiq shërben një vlerë shumë të produktit të energjisë e cila është rreth 340 kalori në 100 gram fruta.

Para për të përfshirë këtë fryt në dietën tuaj, ju duhet të dini se kjo nuk është e përshtatshme për pancreatitis, diabeti, përdhes. Gjithashtu, ajo nuk është e nevojshme për të përdorur sasi të mëdha të ushqimit për trashje apo trashje, si fiq mund të çojë për të fituar peshë.

Ju ndoshta mendoni se, dhe pse unë u thënë ju në lidhje me këtë fryt? Është e thjeshtë.

Si në fiq përmbajnë një sasi të madhe të elementeve të dobishme për trupin e njeriut, ai duhet të jetë në dietat konsumuar në sasi të vogla. Në fund të fundit, gjatë hollim tonë ju trupi ndjen stres të jashtëzakonshëm, i cili mund të reduktohet duke shtuar në vijim në ushqimet e tyre ushqimore si fiq. Bazuar në faktin se fiq janë një shumë produkt, ju mund ta përdorni atë si një mëngjes apo darkë.