Ushqim në mikrovalë


Nëse shumica prej nesh e dinë se ushqim në mikrovalë të bëhet e padobishme pas gatimit - ky biznes fitimprurës ngrohtë thjesht të jetë zhdukur.

E pra, apo në raste ekstreme - në këtë biznes do të ishte pothuajse askush nuk e bëri.

Dhe kështu me radhë - të fortë dhe ndikimi i fuqishëm i reklamave - vetë njerëzit helm dhe vrasin për shkak se ata nuk kanë një të tillë, tha se kjo kuti është i mbushur me rrezik.

Le të gjetur se çfarë saktësisht mund të jetë rrezik i fshehur në trupin tuaj. Por është e nevojshme për të çmontimit parimin e gatimit përmes një furre.

Gatuar ushqimin në mikrovalë

Esencë e ajo është që në mikrovalë emitter instaluar, e cila lëshon në një valë të frekuencave shumë të larta.

Këto flukse valë të fillojnë të ndërveprojnë me ushqim që është në mes. Më saktësisht, valët fillojnë të ndërveprojnë me molekulat e ushqimit.

C - Efekti mbi molekulat e ujit të valë rrezatim - molekula të fillojnë të lëvizin shumë shpejt, duke shkaktuar fërkime tyre intensive ndërmjet tyre. Dhe siç e dimë nga fizika, ngrohjes fërkimi fillon për të ndarë.

Pra, rreziku serioz është se molekulat e fërkime që përbëjnë gjellë, ushqimin në mikrovalë, shkelin fort strukturën dhe shkatërruar.

Ka një fakt interesant historik. Kur vetëm shpiku mikrovalë - ajo mostrat e marra në BRSS, ku shkencëtarët kryer një seri studimesh.


Si rezultat, përdorimi i njësisë solli në Bashkimin u ndalua.

Një tjetër shkencëtarët sovjetikë kanë vërtetuar se ushqimi në mikrovalë është një ndikim i madh negativ mbi individët si biologjik dhe nivelin e mjedisit.

Më vonë, rreziku i "mrekulli - Chef" provuar në 1992 nga shkencëtarët nga SHBA studiojnë ushqyerit të shëndetshëm. Ata publikoi rezultatet e hulumtimit të cilat shkencërisht demonstruar se ushqimit në mikrovalë po pëson ndryshime të mëdha për më keq. Një përfitim prej saj - absolutisht jo, përveç nëse për të mbushur barkun e tij.

Ata vënë re se energjia mikrovalë, në fund të procesit të gatimit, është ushqim shumë dhe në trupin tonë.

Kjo plotësisht deformon perceptimin e trupit tonë që ai ka marrë. Trupi ynë, nga një pikë e biologjike të parë, nuk e kupton se ai ka marrë, si niveli i energjisë ushqim shtrembëruar tërësisht.

Për trupin tonë për të goditur com stomak ose përzierje - kjo është substancë vetëm i vdekur, e cila nuk është e mirë. Për më tepër, amino acidet që përmban kjo gjellë - konvertohet në komponimet toksike. Vakt i gatuar kështu - është substanca më e tmerrshme dhe të padobishme, të cilat mund të përgatiten vetëm njerëzit për ushqim.

Dhe prodhuesit mikrohvylovok bëj pasardhësit e tij. Ata kanë ardhur edhe deri me receta të ndryshme për gatim në furrat moderne gjoja mbajtjen e një dietë të shëndetshme.

Por e vërteta është vetëm një.

Për shembull, studimet e fundit rusë kanë treguar se i gatuar në mikrovalë mish, produktet e qumështit, perimet - Turn materialin tuaj në një preservatives fuqishme.

Dhe pothuajse të gjithë hulumtim i pavarur klinike në shumë vende të vijnë në përfundim se ushqimi në mikrovalë qartë përkeqësohet dhe përmban komponentet më të dobishme. Pra, çdo person duhet të marrë parasysh këtë çështje më seriozisht.