Duke ditur se dobia dhe dëmi thjerrëzat çdo rast


Të gjithë njerëzit, pa përjashtim, sidomos vegjetariane dhe Syroyid duhet të dini për çfarë është dobia dhe dëmi i thjerrëzat.

Jini të ndershëm, deri në atë pikë, derisa fillova praktikuar vegjetarian - Unë kurrë nuk i hante këto bishtajore, si ajo ka të bëjë me këtë klasë të veçantë të bimëve.

Është interesante se ajo mund të hahet si një formë të gatuar (zier) dhe plotësisht të para.

Vetëm në mënyrë për të ngrënë atë të para - nevojën për të para-thith deri prob'yutsya pjesa më e madhe nuk dal. Por le të mos marrë përpara, por së pari le të flasim për aspektin e saj biologjik.

Përfitimet dhe dëmet e thjerrëzat si bimë

Avantazhi i kësaj bime është se ajo është shumë e pasur në produktin e proteinave.


Duke folur në mënyrë specifike i proteinave, ajo është 100 gram mund të zbulojë deri në 24%. Pajtohem, shumë e shumë. Gjithashtu, ai është ushqimi shumë të mira karbohidrate.

Përsëri, nëse flasim në përqindje, ajo është 100 gram mund të fitojë deri në 54% karbohidratet. Ndoshta vetëm - kjo, kjo bimë është kultivuar Egjiptasit dhe Grekë. Por ky nuk është fundi. Unë kam qenë shumë i habitur dhe shumë i kënaqur dhe - një pasuri e hekurit, e cila përmban rreth 11 770 mikrogramë.

Gjithashtu, prania e sasive të mëdha të kaliumit, mangan dhe zinkut. Dhe ju mund të dini se këto elemente të përmirësuar gjendjen e gjakut. Ajo rekomandohet edhe për ata që e zbuluan diabet.

Dhe ende komponente të tilla të rralla si bor dhe titan - mund të ndihmojë në ushqyerjen e përgjithshëm të trupit.

Nëse ju do të gatuaj atë, ose thjesht thith - ju këshilla të thjeshta. Para se duke e përdorur atë - ajo është e rekomanduar për pije me ujë për të hequr akumuluar pluhur gjobë, pluhuri dhe rërë. Nëse doni të dini se si të valoj - pastaj vlim me ujë për të filluar.

Kur uji fillon të vlim - hedhin prapa të aksioneve përgatitur. Dhe kur uji ngrohet përsëri në gjendjen e mëparshme - sigurohuni që ajo është e gatuar rreth ngrohjes ulët për 15-25 minuta. Ju mund të kenë nevojë më shumë ose më pak kohë.

Kjo ju tashmë të përcaktuar individualisht.

Por përfitimi më i madh i kursit të mbirjes. Në fakt, të gjithë ngjyhet sprouted ose ushqim proteina është shumë më mirë absorbohet nga ne. Por kur vjen puna për të dëmtuar - është një gjë. Kjo është se përfitimet dhe dëmet e thjerrëzat varet nga shuma e ngrënë nga ju në një kohë.

Në qoftë se ju përdorni këtë produkt verbërisht, duke shpresuar që të ushqehen shumë proteina ose ndryshe - mund të prishin tretje. Nëse ju hani shumë - pas një kohë (zakonisht 1,5 - 02:00) do të përjetojnë vanitet të rënda.

Nga rruga gjitha bishtajore kanë këtë pronë.

Pra, të jenë të kujdesshëm. Nëse, për shembull, të flasim për përdorimin e saj në rritje dhe një ndjenjë se ky është rast - atëherë ju do të jetë e mjaftueshme për 150 gram të ngopur plotësisht.

Nëse ju hani më shumë se një ditë - një shans për të marrë të mërzitur siç përshkruhet më sipër.

Duke folur e frekuencës - kjo bathë inkurajohen që të përfshijnë në dietën e tyre një herë ose dy herë në javë. Po, ju do të dini saktësisht se çfarë do të jenë pasojat. Çfarë tjetër ju duhet të dini.

Kjo është diçka që në qoftë se ju vuani nga sëmundjet e stomakut, ose e di se ju keni atë lehtë - ju mund ta përdorni atë, por me kujdes. Kjo është për shkak se ajo është tretje në stomak - një proces shumë serioz për stomakun e pacientit.

Përfitimet dhe dëmet e thjerrëzat për VEGJETARIANËT dhe të para-foodists

Vetëm dua të them se sasinë e proteinave në këtë produkt më shumë se një të mirë, sallam me cilësi të lartë ose mish derri.

Por jo vetëm që është gjëja më e rëndësishme. Nëse shtrat e saj - ajo është relativisht e lehtë për të tretet. Plus, ajo është mjaft e kënaqshme.

Ngrënia e rreth 80 gram - 100 - Ju jeni mbi gjysmë ore ju ndjeheni një ndjenjë të ngopjes. Nga pikëpamja e Ayurveda, është veçanërisht e përshtatshme për njerëzit që kanë ngritur pambuku dhe Kapha. Dhe për ata që duan një doshu ngritje Pitta - kjo është produkt që do të ju ndihmojë.

Në sezonin e ftohtë, për të mos ngrijë, rritur në një pronë është ngrohja. Disa Syroyid ose vegjetariane që u përpoqën shtratin e saj, duke thënë se ata nuk thjerrëz fare si shije kur ajo është e pastër.

Nëse edhe ju trajtoni moshuarit - pastaj të përpiqet për të përziejnë atë, të tilla si fruta të thata ose mjaltë. Gjithashtu, nëse ju jeni të përgatitur salads - ndjehen të lirë për të shtuar se si një përbërës fakultative.

Duke folur me ndershmëri, si bishtajore të tjera - thjerrëzat doni të hani vetëm në vjeshtë - dimër. Dhe tani, ndërsa të nxehtit - ai thjesht nuk e tërheq.

Në përgjithësi, tema e "dobia dhe dëmi thjerrëzat" ngjallur interes të madh në shumë njerëz kohët e fundit. Është, pra, u ngrit këtë llogari. Ndoshta kjo - se ka humbur. Prandaj, ju mund të plotësoni këtë boshllëk.