Një dietë e ekuilibruar


Unë mendoj se secili prej jush do të jenë të interesuar të dinë faktin se një dietë e ekuilibruar që përbëhet nga një - më shumë se të gjithë të mësuar me të menduarit.

Jo vetëm që është përdorimi i produkteve që përmbajnë një ekskluzivisht do të aksioneve ne kemi nevojë për proteina, vitamina të caktuara, yndyrë apo diçka - diçka.

Këtu, fakti që trupi ynë në fakt doli të jetë i nevojshëm jo vetëm për të siguruar që ai siç duhet dhe në sasi të duhur ka marrë komponentë të dobishme.

Pra, të merrni yndyrë apo proteina ose minerale është gjithashtu i rëndësishëm, por jo vetëm - për këto komponentë në trupin tonë kemi ngrënë këtë apo shkruaj. Pse jam i këtij shkrimi, ju kërkoni?

Më parë në këtë blog unë përmendi faktin se një dietë të ekuilibruar - është, natyrisht, të arsyeshme të plotësojë trupin tonë me të gjitha komponentet e nevojshme, por edhe mbushje e duhur të energjisë e saj të sofistikuar.

Vetëm energji gabuar, i matur në të ushqyerit moderne në kalorive. Kjo është në lidhje me komponentin e energjisë vogël (atmosferë) e çdo ushqimi që hani.

Çfarë është një dietë të ekuilibruar


Fakti që absolutisht çdo produkt, përveç ai përmban një gjendje të caktuar të sendeve të caktuara, gjithashtu ka një vlerë të veçantë të energjisë që ushqen bio tonë. Para së gjithash, trupit tonë delikate e mendjes.

Është e lehtë për të verifikuar në jetën reale. Për shembull, një njeri i zakonshëm për një jetë normale dhe të plotësuar të gjitha nevojat e trupit çdo ditë të hahet 3 herë në ditë të ndryshme në përbërjen, kalorive, vitamina enët.

Dhe, si gjithmonë duket të ndiheni të plotë. Por secili nga ne herë pas here ndodhin stresi apo depresioni. Dhe në qoftë se ju të vini re, ajo është në këto kohë të ndonjë personi fillon të hahet më shumë se zakonisht.

Pyetja logjike: "Pse po ndodh kjo" Megjithatë, vetëm disa ditë më parë çdo gjë ishte në rregull dhe të gjitha vitamina, kalorive dhe micronutrients mjaft, dhe tani duan të hanë më shumë dhe më shumë.

Përgjigja është shumë e thjeshtë.

Kur ne jemi në depresion apo përjetuar stres - forca jonë mendore (atmosferë) zvogëlohet dhe bëhet më e fortë. Si rezultat, ne kemi nevojë për të ngrënë edhe - për çfarë ne nuk kemi kalorive të mjaftueshme, por thjesht për të mbushur humbje të vogël të fuqisë mendore.

Dhe, edhe ndodh është se stomaku është tashmë e plotë, por ne ende të ndiheni të uritur. Pse jam unë ende podvozhu? Çështja është se një dietë të ekuilibruar përfaqëson një mbushje të saktë në trupin tonë jo vetëm ato komponente që të gjithë e kanë njohur gjatë, por gjithashtu aksioneve një forcë të plotë mendor.

Prandaj, nuk janë ushqime që përmbajnë më i komponentit të vogël, dhe disa - më pak.

Prandaj, është shumë e rëndësishme të jenë të vetëdijshëm se ne hani dhe në çfarë sasi.

Për shembull, ne mund të hani një kile patate të pjekur dhe mendërisht jo të kënaqur, dhe nëse ju hani një çift të mollë, rezultati është i ndryshëm. Ajo rezulton se në rastin e parë të patates ne vetëm japim një stres të fortë në sistemin tuaj të tretjes, sepse në rastin e fundit me mollë effortlessly të kënaqur të gjithë trupin tonë.

Si rezultat i sa më sipër, unë do të doja të ritheksoj faktin se një dietë e ekuilibruar nuk është numri i vetes, dhe më e rëndësishmja, në cilësinë e asaj që ju hani. Ajo do të jetë interesante për të dëgjuar mendimet tuaja mbi të.