Përdorimi i likuricias


Siç e kemi thënë më herët në lidhje me kardamom dhe ASAFOETIDA dhe erëza të tjera - tani le të analizojmë se cila është përdorimi i likuricias.

Esenca dhe qëllimi i këtij postimi është i tillë që të zgjerojë më tej idenë tuaj dhe të kuptuarit.

Të kuptuarit se përveç kripë, e cila, që ra fjala, nuk është aq e dobishme, dhe piper i zi, ka shumë bimë në formë të thatë që mund të shtohet në ushqim.

Në shumë raste, ata janë të përshtatshme jo vetëm për ushqim, por edhe për trajtimin e sëmundjeve, dhe për përdorim në shtëpi. Pra, le të punojmë së bashku për të shqyrtuar ...

Përdorimi i likuricias në dietë

Gjëja e parë që ne kemi për të kapur veten dhe mos harroni - kjo është përdorimi i drejtë herë.


Kështu, sipas Ayurveda, e rekomanduar në dietë vetëm në mëngjes. Dhe nga rruga, kjo vlen jo vetëm ushqim, por edhe një trajtim të mundshëm.

Kjo është për shkak të faktit që në mëngjes forca e ndikimit mbi ne si ëmbël si çikore dhe arrin vlerën maksimale. Nëse thonë për shije, pastaj duke pasur parasysh faktin se në rrënjët janë furnizimi mjaft të mirë të glukozës dhe fruktoza - kjo është pak shije të ëmbël.

Rastësisht, nuk mendoj se është një - ajo është cung padobishme. Ajo gjithashtu, përveç karbohidrateve kalori përmbajnë lloje të ndryshme të acideve të përfshira në gjendjen natyrore.

Kjo nuk është acide që shkaktojnë helmim dhe organik.

Kjo është, ata që janë të dobishme për metabolizmin dhe rritjen e imunitetit. Prandaj, ju mund të shtoni një lugë çaji të katërtën e produkteve të ëmbël në gatim apo pije. Dhe, si qimnon, ju mund të shtoni gradualisht në ruajtjen. Kjo konservimi vetëm do të më tej nëpër një shije interesante dhe të pazakontë.

Përdorimi i likuricias në Ayurveda

Nëse ju filloni me pozicione Ayurvedic, bimë përgjithësisht mjaft i mirë për trupin tonë delikate. Në veçanti, trupi ynë delikate e mendjes. Ndikimi është se kjo bimë, ashtu si bari, yarrow, madje edhe në formë të thatë na ndihmon të luftuar depresionin.

Është edhe e mundshme për të sjellë gjuhën moderne shkencore. Shkencëtarët që e duan për të shqyrtuar e bimëve në praninë e elementeve të ndryshme erdhi në përfundim e mëposhtme. Ata gjetën komponimet që janë të dobishme për sistemin tonë nervor dhe çojnë në gjendjen e saj harmonike. Me pak fjalë, të na ngushëllojë.

Gjithashtu, sipas Ayurveda, përveç se një person fillon të marrë depresionin - kjo erëz na jep një akuzë e fuqishme e optimizmit. Sigurisht, në qoftë se ju provoni atë në enët vetëm një herë - rezultati është praktikisht ka vullnet. Por në qoftë se ju seriozisht të fillojnë të përdorin atë mbi një bazë të rregullt tashmë - të fillojë në njoftim përmirësim në rreth një muaj.

Përdorimi i likuricias në mjekësi

Për habinë e shumë - kjo fabrikë ka një aplikim shumë të gjerë në lidhje me shërimin e njeriut.

Nga rruga, të tilla si produkt mollë balsam - është gjithashtu e përdorur gjerësisht në shumë fusha mjekësore. Gjëja e parë që kemi përmendur më sipër - një efekt pozitiv në sistemin nervor dhe rimëkëmbjen e saj.

I dyti - një ndikim pozitiv mbi hormonet tona. Kjo reflektohet në faktin se në rreth një muaj pas duke përdorur këtë nuancë - shumica e kthimit të nivelit të hormoneve në normale. Sigurisht, ne nuk po flasim për ato raste kur një person ka një shkelje të rëndë në nivelet hormonale.

Kjo është më shumë për parandalimin dhe devijime të vogla. Edhe pse ajo është mjaft e një mjet i mirë dhe për të ndihmuar në trajtimin e çrregullimeve hormonale. E megjithatë, siç u përmend më sipër, ajo është mjaft e një mjet i mirë që rikthen imunitetin mbytur njerëzore.

Plus, me gjethe dhe gjethe mjedër boronicë - ajo është mjaft e një mjet serioz për ftohjet apo sëmundje të mushkërive dhe tub bronkial. Për shembull, një expectorant mirë.

Siç mund të shihni për veten tuaj, përdorni liquorice mjaft e larmishme. Dhe në këtë artikull janë të listuara shumë pak zona ku ju mund të përdorni këtë rrënjë.

Prandaj, ju gjithashtu mund të shtoni dhe puna e tyre praktike në këtë fushë.