Përdorimi i Amaranth në ushqimore dhe kozmetike detajet


Përshëndetje miq!

Sot unë do të doja të ju tregojë për përdorimin e Amaranth, pasi që shumë nuk e di edhe atë që ajo është mbi të gjitha për centralin.

Më saktësisht, ne e dimë dhe mund ta di, por kurrë nuk u përpoq, ose nuk përdoren.

Dhe unë duhet të them se ne nuk po flasim për llojet e bimëve që janë të kultivuara në kopshtarisë dhe flasin për zbatimin e saj praktik në të ushqyerit.

E pra, si në qëllime mjeksore dhe kozmetike.

Përdorimi i Amaranth

Le të fillojmë me pse të gjitha filluar të përdoret në ushqim. Ka disa arsye të rëndësishme:

  • ajo përmban një numër mjaft të madh të antioksidantë (unë dikur ka shkruar në këtë blog për atë se si çdo person është e rëndësishme për të marrë një shumë të antioksidantë nëpërmjet ushqimit.


    Nëse ju ende nuk e dini në lidhje me këtë çështje, unë do të thoja se ata të paktën të mbajtur trupin tuaj dhe të rezistojë plakjes)
  • Shkencëtarët sot - mjekët filluan duke shtuar ekstrakte të drithërave në shëndet - sistemet e parandalimit,
  • në të gjithë diapazonin e drithërave si shumë vitamina dhe minerale të vlefshme. Transferimin e tyre, dhe përshkrimi i tyre mund të marrë artikullin kat.
  • Rastësisht, në qoftë se ju jeni pyesin, këto vitamina dhe minerale, ajo do të përqëndrohet në më të rëndësishmet:

    Kjo vitamina B,

    ka hekur shumë

    dhe në të një numër i madh (20% - 22%) proteinë shumë e lehtë tretshëm dhe kalori

    Fakti interesant!

    Ashtu si ne, për shembull, të bëjë bukë, makarona dhe produkte të tjera të miellit si gruri, dhe në disa vende të gjetur Amaranth për të bërë përdorimin e sipër.

    Amaranth perime

    Kjo është vetëm një nga shumë lloje të bimëve. Duke marrë një e tërë, ajo praktikisht nuk ndryshon nga specie të tjera, edhe pse, veçanërisht, natyrisht, nuk është. Çfarë është veçori që rrjedhin dhe gjethet mund të hahet.

    Rastësisht, për shkak të faktit se Amaranth perime krahasim shumë të mirë të motit kushte (jo nazeli) ajo mund të hani që nga mesi i korrikut deri në mes të vjeshtës.


    Sigurisht, të gjitha varet nga rajon të veçantë. Dhe kështu, përdorimi i Amaranth perimeve gjetur:

  • si aditiv në sallata të gjelbra (shijes se - që ngjan spinaq)
  • në formën e ereza thata (shtohet supave dhe enët kryesore)
  • shtoni edhe çaj, pije frutash dhe pije të tjera.
  • Siç mund ta shikoni, çdo gjë është testuar në praktikë, dhe shpiku shumë receta. Por ne nuk duhet të harrojmë faktin se u bë drithëra shumë popullore, e cila është nxjerrë nga ai. Nga rruga, çfarë - është e ngjashme me mel.

    Përdorimi i naftës Amaranth

    Siç e thashë pak më lart, kjo bimë është filluar duke përdorur më gjerësisht në tradicionale (moderne) mjekësi.

    Veçanërisht rekomandohet edhe përdorimi i vajit Amaranth. Tani ajo është përdorur për:

  • trajtimi i sëmundjeve të lëkurës
  • si një vaj profilaktike mund edhe të hahen. Në të njëjtën mënyrë saktësisht e saj si, për shembull, misri ose vaj susam mund të shtohet në një pak - pak në ushqim. Unë rekomandoj vetëm në jo kohën drekë më shumë se 15 gram në një kohë.
  • janë edhe teknika që lejojnë për të shëruar "femra" probleme shëndetësore. Për shembull, vaj ngjyhet tampona, dhe përdoren pastaj për qëllime të tjera.
  • Shpresojmë, pas lexuar këtë artikull ju diçka - mësuar në lidhje me përdorimin e Amaranth dhe tani, të paktën, provoni të paktën një herë