Fruta ekzotike


A ju kujtohet hera e parë u përpoq fruta ekzotike?

Por artikull fillon vetëm për shkak se jo të gjithë të njohur me habi ka pasur bukur.

Dhe edhe sot, kur ne e kemi provuar një shumë të ndonjë varietet, ne ende herë pas here ndodh gjë e çuditshme që ne nuk e kemi provuar.

Dhe këtu gjëja më e rëndësishme - për të filluar të hahet atë.

Përndryshe, në qoftë se ju nuk e dini rregullat e thjeshta dhe informacion në lidhje me produktin që është në frontin e ju - ju nuk mund të hani atë, ose të marrë normën.

Si rezultat, në vend të ndjesive të këndshme e kënaqësi dhe shije, ju mund të ndodhin çrregullime të zorrëve, ose më keq.

Pra, tani që ne të përpiqemi për t'u marrë me disa karakteristika dhe hollësitë e produkteve jashtë shtetit.

Gjërat për të vini re kur ju së pari të provoni një shumëllojshmëri të frutave ekzotike


Para së gjithash, para se ju vendosni të provoni atë - diçka të re - do të ishte më mirë në qoftë se ju më parë do të bëheni disa teori. Për shembull, këtu është një fakt interesant. Kjo fruta si fruta pasion është helmuese për lëkurën tonë.

Megjithatë, popullata lokale ku këto fruta rriten, gatuaj dhe jam zhvishem shtuar në desserts të ndryshme dhe shijshme ëmbëltore. Dhe në qoftë se ju nuk e dini këtë veçori - ju mund të jetë neperelyvky, si në lëkurë, kemi gjetur këto komponime të rrezikshme si glycosides.

Mënyra më e lehtë për të fituar teori sot - është e lehtë për të marrë në internet dhe lexoni disa artikuj. Ndërsa këtu, të jenë të kujdesshëm sepse jo çdo gjë e shkruar është e vërtetë. Por vetëm një teori nuk do të zbres.

Po, është e rëndësishme të dini se në kohë të mirë të përdorimit të frutave ekzotike. Përse është e nevojshme? Ndodh që ju të përpiqet që - kjo është një fryt i ri, i panjohur, por provoni atë në një kohë kur ajo nuk është e këshillueshme për të ngrënë.

Rastësisht, unë vini re se fruti më ekzotike nuk është e rekomanduar për të ngrënë pas 18:30. Si rezultat, - së pari, trupi juaj merr një seri të komponimeve, të cilën ai kurrë nuk kishte marrë.

- Për këtë, organ për herë të parë duhet të kuptojnë që sekretojnë enzima për përpunimin e marra. Dhe - e dyta, të njëjtën gravurë mund tashmë të dobësuar. Ju shpresojmë se kuptoni se në kohë të ndryshme të ditës, sistemi ynë i tretjes punon me intensiteteve të ndryshme dhe përpunimin e ushqimit - në mënyra të ndryshme.

Si rezultat, gastro juaj - intestinale trakt mund të themi "nuk më pëlqen" në fruta që ju hani, dhe përshtypja juaj e parë nuk është krejtësisht i suksesshëm. Prandaj, në nenet në këtë blog ne përpiqemi për të marrë parasysh se çfarë kohe është zhytur më mirë.

Nëse ju nuk e keni gjetur këtë informacion - shkruani në komente për çdo produkt - do të analizojnë së bashku.

Por kjo nuk është e gjitha. Nuk është një tjetër pikë e rëndësishme në lidhje me sasinë. Të gjitha frutat ekzotike duhet të fillojë rasprobovat nga pak - pak.

Për shembull, ju jeni shumë më - pastaj pushoni dhe pastaj duke kaluar në tregun e huaj pa një shumëllojshmëri të gjerë të frutave të panjohura. Më e arsyeshme është - blej një mostër për 1 - 2 shtuchtsi. Nëse ju nuk keni provuar një fryt të veçantë - ju duhet për të filluar me shumat më të vogla.

Më optimale - provoni një produkt të ri në një shumë prej jo më shumë se 100 gram. Dhe, shumë e rëndësishme, dikur e ndaluar të përdorin disa fruta ekzotike të përziera me të tjerët, nëse ju ose ndonjë nga ato ngrënë më parë.

Është më mirë që të përpiqen për të filluar vetë.

Dhe ditën tjetër tjetrën. Në rastin ekstrem - provoni një mëngjes, dhe pas drekës tjetër. Pra, nëse situata është e mundur që ju të filloni çrregullim dhe intolerancën - edhe pse ju do të dini saktësisht pse. Megjithatë, ne shpresojmë se kjo nuk do të ndodhë.

Megjithatë, ju e kuptoni se kjo nuk është vetëm njerëzit që qëndrojnë jashtë vendit. E njëjta gjë vlen edhe për kur ne jemi në pushimet fillojnë duke u përpjekur çdo gjë pa dallim.

Është më mirë të mos provoni diçka - diçka - por të ruajtur shëndetin e tyre dhe mirëqenien në fund të fun. Pas të gjitha, imagjinoni se si trupi juaj ndjehet kur ai fillon të rrjedhë shumë të panjohura, të reja dhe interesante.

Shpresojmë, ky grazhd për fruta ekzotike do t'ju ndihmojnë në të ardhmen pa probleme, dhe më e rëndësishmja, pa dëm për shëndetin, të hani të gjithë të shijshme dhe të panjohur më parë.