Ndiqni dietë


Çfarë dietë? Para së gjithash - ky është një proces sistematik i hahet. Dhe kjo është në dietë llogaritur saktë varet nga mbushje të plotë të trupit dhe të balancuar të gjitha aspektet e metabolizmit. Me ushqim në trupin tonë merr proteina, yndyrna, karbohidrate, vitamina dhe sende të tjera thelbësore.

"Ndiqni një dietë!" - Një frazë ne të gjithë e mbani dëgjuar nga mjekët dhe nutritionists. Por si e bën atë të saktë të vëzhguar?

Rregulli më i rëndësishëm - në mënyrë të barabartë të shpërndajë rrjedhën e ushqimit gjatë gjithë ditës. Katër herë ushqyerit - ideale për trupin tonë.

Në këtë rast është e nevojshme për të ngrënë në të njëjtën kohë. Kjo kohë është llogaritur individualisht për çdo person në varësi të rutinën e tij të përditshme, kushtet e punës dhe periudhat e pushimit. Intervali midis ngrënies duhet të jetë e barabartë me rreth 3-4 orë. Kështu, ju gradualisht mësohet trupin tuaj për të përgatitur ushqim, dhe gjithmonë të veprojë në të njëjtën mënyrë e asimilimit dhe tretje të ushqimit që do të lehtësojë shumë punën dhe kjo do të përfitojnë shëndetin e përgjithshëm.

Një mëngjes dritë në mëngjes - i jep impulsin e parë të trupit, i jep energji, energji në fillim të ditës. I dendur darkë - jep trupit dhe ushqen ushqyesve të trupit tonë.


Darka pas një dite të vështirë - rikthen humbur fuqinë. Tri herë thithjen e ushqimit - absolutisht thelbësor për të gjithë ne pune trupin e kapaciteteve dhe ruajtjen e harmonisë në metabolizmin. Koha për pushtet të katërt - A ju zgjidhni në bazë të tyre të përditshme rutinore.

Nëse shumicën e ditës - po negocion 7 - 08:00 për 18-19 orë, ndërsa darkë fillon ndërtimin e vetëm 20-21 pm, në të cilin rast ju duhet një meze të lehtë në 16-17 orë, të cilat mund të përfshijnë, p.sh., drithëra, djathë, kos, sallatë perimesh ose frutash. Kjo është relativisht e lehtë për ushqimin e trupit që është plotësisht peretravytsya për darkë dhe për të mbështetur trupin tuaj, duke e akuzuar atë me energji.

Nëse dita juaj shkon si vijon - mëngjes në orën 8, drekë në 12 mesditë, dhe darkë në 17 pm, i katërt organizojnë ushqim për 1,5-2 orë para gjumit. Për shembull, në 21 orë. Ajo mund të jetë fruta, kos, kefir qelqi ose djathë të lehta.

Ju lutemi të vini re se pjesë të ushqimit duhet të jetë relativisht i vogël. Mos ha tepër, dhe të përpiqen për të llogaritur shumën e produkteve të përdorura në mënyrë që ju të keni kohë për të marrë të uritur deri vakt tjetër.

Në hartimin e një menu për ditën udhëhiqet më mirë nga një tretje:

 • - Frutat dhe perimet janë tretur orë e gjysmë;
 • - Bukë dhe drithëra - rreth dy orë,
 • - Peshku dhe pule - 03:00
 • - Mish, mish derri dhe qengji - 04:00.

 • Në bazë të këtyre rregullave bazë, ju mund të vendosni dorë për veten tuaj dhe të rrinë në një dietë.

  Mundohuni që të dal ushqim në mënyrë që të krejtësisht njom trupin tuaj me përbërësit e duhur dhe substancave. Proteinat, yndyrnat dhe karbohidratet duhet të organizohet në përmasa të mëposhtme:

 • - Vlera e nënkuptuar - 1/1/4 (proteina, yndyrna dhe karbohidratet);
 • - Me rritjen e aktivitetit fizik - 1/1/5
 • - Për njerëz të angazhuar në punë mendore - 1/0, 3/8.
 • Me këtë mënyrë, ju nuk do të pidpravlyaye vetëm në mënyrë të konsiderueshme dhe të përhershme të ruani shëndetin tuaj, por edhe të formojnë një të bukur, figura të pakta.

  Hahet në një mënyrë të caktuar, ju reduktojnë ndjeshëm mundësinë e trupit yndyrë, si dhe të gjithë ushqim do të duhet kohë për të tretet.

  Lehtësi në të gjithë trupin, të ndjehen të shkëlqyer, kënaqësinë e plotë me peshën e tyre dhe figura - e gjithë kjo ju do të ndiheni pas një kohë pas pajtueshmërisë me dietë të përshtatshme. Gradualisht të gjithë jetën tuaj të jetë e mbushur me gëzim, emocione pozitive dhe humor të mirë!