Detajet e gjumit njeri i përkryer të shëndetshme


Shkencëtarët kanë kohë që janë duke folur për Të drejtat të shëndetshme të gjumit , dhe gjeti se personi mesatar shpenzon një të tretën e jetës së tij në një ëndërr.

Mund të konkludohet se në qoftë se ne nuk e dimë për njeriun të shëndetshme gjumë - kjo rezulton se një pjesë e jetës ku jetojmë nuk është e saktë.

Unë gjithmonë nuk mund të ndihmojë pyesin dituri dhe harmoni në natyrën tonë. Vetë natyra e drejton njeriun dhe tregon atij se si të respektojë ditë.

Kjo është mënyra më e lehtë që ju e dini dhe mund të vëzhgojnë. Kur dielli të ulem - shumica e bimët dhe kafshët për të fjetur. Natyrisht, kur vjen koha për të agimit - natyra fillon të zgjoheni.

Vetëm "person i arsyeshëm" ende mund të ulen para kompjuterit ose kthimit nga një parti. Problemi është se shumica prej nesh kanë ndaluar për të dëgjuar për natyrën, si një mënyrë jetese të shëndetshme zëvendësohet pirje, dehja dhe injorancë. E pra, nuk është ajo. U kthyer në temën ...

Në mënyrë ideale, njeri i shëndetshëm gjumë vyhladyt shumë e thjeshtë. Dhe më e rëndësishmja - është e lehtë për t'u ndjekur. Mënyra më e lehtë që ju mund të filloni të bëni - është që të ngrihet me agimin e diellit dhe të shkoni në shtrat menjëherë pas ngjarjes. Sigurisht, këto fjalë nuk duhet të merret fjalë për fjalë.

On - faktin se në sezonet e ndryshme dhe planeti ynë merr për t'u ulur në një kohë të ndryshme - një rregull shumë të rëndësishëm.


Nëse duam të ndjekim gjumë të përsosur të shëndoshë të njeriut - maksimumin e asaj që ne duhet të shkoni në shtrat - është dhjetë mbrëmje. Në mëngjes, si shumica prej jush kanë tashmë plotësisht të zgjoheni dhe të qëndrojnë deri - kjo është 06:00.

Pse duhet të ndjekë vetëm një rutinë të tillë, ju mund të lexoni gjumin Ayurveda artikull. Ju edhe mund të ulen dhe të mbështeteni më.

Nga 10 pm to 6:00-08:00 është pjesa tjetër e plotë. E pra, në qoftë se ju shkoni në mëngjes dhe për të marrë deri në 9, ju kërkoni? Po, ju mund, gjithashtu, ndonëse në këtë kuptim nuk ndodh. Por pse nuk e lexoni në linkun e mësipërm.

Megjithatë, unë jam dakord që njeriu modern, veçanërisht që jetojnë në qytet - kjo nuk e bën mjaft të arsyeshme.

Edhe pse ai dëshiron - ai do të veprojë në çdo situatë. Për shembull, një grua në Moskë pa ndonjë problem lind në 6:00 dhe të shkojnë në intervalin 21:30-21:45.

Çfarë mund të bëjmë për një pak më afër konceptit të rutinë e duhur? Nuk është një rregull i artë: "Ai i cili fle gjumë shumë ose tepër pak - nuk mund të merrni lumturi në jetë dhe të rritet shpirtërisht.

Duke ditur edhe këto rregullat e mësipërme - në jetën tuaj do të jetë më shumë gëzim dhe lumturi. Marrë në përvojën personale.

Për më tepër, të kuptuarit të vërtetën për njeriun të shëndetshme gjumë - kjo është pjesa praktike se si të jetojnë një mënyrë jetese të shëndetshme.