Përparësitë kryesore dhe disavantazhet e njerëzve që duhet të dini


Le të shikojmë avantazhet dhe disavantazhet e njeriut në terma të qëndrueshëm urtësinë e paraardhësve tanë.

Sipas shkrimeve Vedic si burim i dijes është kriteri me të cilën për të gjykuar njeriun.

Dhe nëse flasim për avantazhet dhe disavantazhet e njeriut - ata Vedas përshkruajnë një total prej 29.

Nga këto, 16 avantazhe të mëdha, dhe në këtë mënyrë 13 cilësitë që janë të dëshirueshme për të shtypur karakterin e tij.

Prandaj, unë propozoj së pari të marrin në konsideratë cilësitë që ne kemi nevojë për të zhvilluar dhe të kultivuar, si dhe ato me vlerë duke luftuar për të.

Avantazhet dhe disavantazhet personi duket si ky:

Deri në 16 cilësitë themelore të përfshijë në vijim. Aftësia për të duruar rrethanat e jetës dhe defekte të mundshme të karakterit të të tjerëve.


Lidhur me durim nuk ka për qëllim "budalla" për të pranuar jetën dhe gjithçka që ajo jep.

Kjo do të thotë se kur vështirësitë vijnë në jetë - ju duhet për të marrë ato siç duhet dhe paqe, duke e ditur se kjo po ndodh për një arsye. Ajo që duket si durim - përmbajtje.

Kjo është një cilësi që ndodh kur një person vlerëson rrethanat jetësore në aspektin e racionalitetit dhe sens të përbashkët. Ndjenjat nuk do të marrë përparësi mbi atë person, dhe në këtë mënyrë më shumë shanse për të lënduar apo të hedhur jashtë negativ reduktuar në mënyrë dramatike.

Rezistenca - kjo është një tjetër pikë e rëndësishme. Kjo nënkupton rezistencën ndaj asaj që ju i përgatitur fatin.

Vedas them se ju nuk duhet të heqin dorë në qoftë se ajo u bë e vështirë për të jetuar. Është e nevojshme për të marrë dhe për të mbajtur një jetë sulm me kokën tuaj.

Më harruar të them se edhe tashmë e ditur dhe duke mbajtur mendjen time avantazhet dhe disavantazhet njeri - ju jeni duke bërë hapat e parë drejt marrjes lumturi të përhershme në jetë. Në paragrafin e mëposhtëm janë vërtetësia dhe mungesa e ndonjë zili.

Me ndershmëri, si sa i qartë, por xhelozia është e nevojshme të them disa fjalë. Nuk është një gjë e tillë si zili të bardhë. Ajo nuk ka zili një person tjetër, me dëshirën për të posedojnë akumuluar tashmë, dhe dëshiron të pavarur të arritur të njëjtën gjë.

Kështu, ajo është e respektuar dikë që tashmë ka objektin e dëshiruar.

Kjo është normale. Gjithashtu, duket lindjen - është gjithashtu një nga çështjet e rëndësishme për të cilën ai duhet të merret me një shkallë të lartë të seriozitetit dhe përgjegjësisë. Ashtu si të krijoj - një rast gjysmë. Por krijoj atë të saktë - kjo është një tjetër histori.

Dhe gjithashtu një cilësitë shpirtërore që unë sapo e listuara. Këto përfshijnë studiuar shkrimet e shenjta, duke e mbajtur urdhërimet, atje janë të dhënë shërbim vetëmohues ndaj Perëndisë dhe ekzaltimin him dhurata në formën e frutave ose objekteve, përkushtimit dhe samootreshennost.

Asketizmi dhe samootreshennost - një madhërimin e Zotit dhe mungesa e entuziazëm iluzionin e botës materiale.

Tani le të flasim për 13 mangësi. Studimi subjektin e avantazhet dhe disavantazhet e të drejtave të - duhet të fokusohet më shumë në ish.

Prandaj, ne nuk do të gërmoj nëpër libra në shumë veset njerëzore, por thjesht numëroj ato. Këtu janë vetëm për të kuptuar - ajo që ne duhet të punojmë. Këto përfshijnë: një krim dhe epshin, e cila është zhvilluar në shumë njerëz.

Xhelozia, zemërimi dhe dhuna. Manifestim i zemërimit dhe thashetheme injorante. Arroganca dhe arrogancë. Ndalimin e të tjerëve dhe pikëllimin dhe bezradisnist tyre. Si dhe dëshira e pafund për kënaqësitë materiale dhe neveri për ata që janë në vështirësi.

Pas shqyrtimit avantazhet dhe disavantazhet e të drejtave të - nuk do të thotë shumë, nëse ata e dinë dhe të bëjë asgjë.

Në mënyrë të qartë, të zhvilluar të gjithë të mirë dhe mos e marrë veten e përkryer për disa muaj pasi ajo mund të marrë disa vjet. Megjithatë, progresi i vazhdueshëm dhe sistematik - kjo do të bëj prej teje një person, sipas të cilit të gjithë do të zgjas. Si një shembull, unë ju rekomandojmë që të marrë një sy në djemtë rusë të cilët pushtuar samitin në Moskë pa sigurim (unë kam gunga patë drejtimin dhe pounding zemrën e shikuar atë):