Përfitimi kryesor dhe dëm për qershi trupit


Sot ne do të flasim për atë që përfitimet dhe dëmet e qershi, kështu që unë pothuajse nuk e di njerëz të cilët nuk do të donte këtë kokrra të kuqe.

Tashmë një traditë kështu ndodhi që ne të ndajë çdo fruta apo perime apo kokrra të kuqe e konsiderojnë tërësisht.

Unë do të thotë, se shënimi është jo vetëm prania e një sasi të caktuar të kalorive dhe gjithashtu ndikimi energji.

Por jo të gjithë e di se në vetë qershi kur ju hani atë - ndikon në cilësinë e personalitetit tonë, por më tepër karakterin tonë. Por le të më pranë subjektit ...

Përfitimet dhe dëmet e qershi:

I parë i mirë. Siç thashë - Cherry e bën një ndikim pozitiv në karakterin tonë. Nëse ju them në mënyrë specifike - ai kontribuon në një ndjenjë personit të optimizmit dhe të paqes.


Ndjeheni të qetë ende në dispozicion dhe gjethet nenexhik.

Paralele - është gjithashtu përmirësim në një person cilësitë të tilla si ndjeshmëri, dhe në këtë mënyrë gjithashtu duket të ketë harmoni me botën përreth.

Siç e dini, çdo gjë në këtë botë është e ndërlidhur. Prandaj, kur natyra e ndjenjën tonë në rritje të optimizmit - është vetëm fillimi për të ndikojë pozitivisht hormonet tona.

Kjo nga ana tjetër çon në faktin se shteti i gjakut tonë është përmirësuar në mënyrë të konsiderueshme. Nëse gjaku që të bëhet më mirë - atëherë shëndeti i përgjithshëm gjithashtu përmirëson. Kjo gjithashtu mund të shpjegojë shkencërisht.

Përmirësimi i gjakut - një rritje të qartë në numrin e qelizave të kuqe të gjakut.

Dhe ata, ose më mirë teprica e tyre, për të përmirësuar metabolizmin në trup. Tani përbërja kimike.

Është interesante se 100 gram fruta - ne kemi 0,8 gram proteina dhe 0,5 yndyrë dhe 52 kalori. Ju gjithashtu do të gjeni një sasi të madhe të vitaminës E, e cila është shumë e mirë për shëndetin e enëve të gjakut dhe capillaries, dhe madje edhe vitaminë C, e cila ndihmon trupi përgatitet për dimër.

Dhe në qoftë se ju doni një vështrim më serioz në gjendje të mirë e sistemit tuaj imunitar - ju mund të ndihmoni të njëjtin manaferrat të freskëta irhy ose raspberries pjekur.

Por mangan, bakër dhe zink - është se çfarë tjetër mund të mburremi kokrra të kuqe, si ata të shumtë atje. Plus, prania e acidit ellagic në manaferrat, zvogëlon rrezikun e kancerit në trup.

Por kam harruar të përmend edhe makro, e cila gjithashtu bollëk.

Sidomos vlen të përmendet prania e kalium, kalcium dhe fosfor. Kaliumi, megjithatë, pothuajse dhjetë herë më shumë se fosforit dhe kalciumit. Po aq interesant është fakti se shumica e perimeve përmbajnë të dobishme në përbërjen e rezervave të pasura të komponimeve kaliumi. Tani pak e dëmit.

Disa thonë se përfitimet dhe dëmet e qershi rreth njëjtë. Duke pasur parasysh faktet se ju keni lexuar më lart - ju ndoshta do të bien dakord se kjo deklaratë nuk është plotësisht e përshtatshme. Megjithatë, nga një këndvështrim praktik, pengesë është se ky lloj i kokrra të kuqe vepron si laksativ.

Pra, nëse ju dhe kështu "pėrshkueshmėrisė mirë" - e cila në masë të madhe admiroj këtë produkt nuk është e nevojshme. Megjithatë, ata që kanë vështirësi në tretje - ajo vetëm është e dobishme.

Dhe në qoftë se ju keni probleme me aciditetit të stomakut - ajo është e rekomanduar për të përdorur një doza shumë të moderuara. E pra, në qoftë se është rritur aciditetit - kjo është vetëm ju duhet të tilla si arra arre, shqeme thata, lajthi thata mundësisht.

Dhe përveç për një stomak të dobët - të traktit intestinal - contraindications specifike janë identifikuar. Dhe çfarë përfitimi dhe qershi dëm ju e dini?