Karbohidratet në ushqim


Që nga ushqimi ynë gjithmonë përfshin një shumëllojshmëri ushqimesh - edhe karbohidrateve në ushqime, si të rekomanduara nga ekspertët - nutritionists gjithashtu të jenë të ndryshme.

Unë gjithashtu dua të them se kjo energji mund të lidhë si tretet lehtë dhe asimiluar pothuajse asnjë.

E gjitha varet nga lloji i ushqimit që hani. Por, ju e dini saktësisht çfarë kishim nevojë dhe atyre të zhytur, dhe ata që nuk e bëjnë.

Ata që nuk janë tretur kryer një funksion shumë të rëndësishëm - për të pastruar zorrët tona. Prandaj, mos e bazojmë dietën tuaj në çdo gjë - që një gjë dhe të kërkojë të diversitetit.

Megjithatë, ne duhet të kujtojmë gjithashtu është zakonisht rreth 60% e dietën tonë duhet të jetë gjithmonë produkte të njëjta.

Kjo është përmendur në nenet e tjera, por shkurtimisht të përsëris se trupi ynë merr përdorur për ushqimin që shkon në atë shpesh, dhe janë ushqime të njohura janë tretur më të shpejtë.

Por le të flasim përsëri rrugën e drejtë. Unë duhet të them se foto e tërë në kokën tonë, biseda jonë do të zgjasë të paktën 2 artikuj. Pra, le të fillojmë.

Çfarë janë karbohidratet në ushqime


Shumë prej nesh e dinë se këto komponimet sigurojnë trupin tonë me energji. Por ky nuk është roli kryesor. Një tjetër rol shumë të rëndësishëm. Përveç pastrimin zorrët, të cilat ne e përmendura pak më lart - ajo është edhe ruajtjen dhe mbrojtjen e trupit nga toksina dhe helmet.

Fakti që shumë toksina në numër të madh, kur prekje, kanë filluar të vendosen në mëlçi. Dhe, në mënyrë për të shfaqur këto toksina - në ndihmë të karbohidrateve.

Por mbi - faktin se një shumë e ushqimeve të ndryshme dhe ka klasa të ndryshme dhe llojet e lidhjeve - njerëz mund të kërkojë: "Çfarë ushqimi është përdorur më mirë si një primare" Në fakt, nuk ka ku - që enët magjike që duhet vazhdimisht të ngrënë në të mbajë një ekuilibër optimal të substancave.

Ne, për funksionimin normal të trupit, ju duhet të zgjidhni një terren të mesme. Me pak fjalë, ju duhet të marr për një dietë të ekuilibruar, që do të ketë efekte të ndryshme.

Për shembull, në mënyrë që të na marrë spastrimin zorrë - një duhet të hani. Në mënyrë që të shpejt të mbushur energji tretur më parë dhe rivendos - Të tjera. Por para se të flasim për një ushqim të veçantë - unë dua të kujtoj në vijim.

A nuk mendoni se më të hamë e dobishme - vullnetin më të mirë për trupin tonë. Ajo gjithashtu kërkon një masë. Për shembull, ne kemi, në mënyrë që të mbajë ekuilibër optimal të energjisë dhe metabolizmin - Nevoja për të karbohidrateve në ushqime kanë qenë në dorë.

Kjo është - së pari, duke pasur parasysh faktin se ushqimi ynë ende do të vijnë proteina dhe yndyrna. Dhe - Së dyti, kjo shumë duhet të vijë nga të freskët, ushqime jo të përpunuara të temperaturës.

Në qoftë se ka mundësi të më shumë se 70% të dietën tuaj të përditshme - një temperaturë të trajtimit të ushqimit, vlera prej 200 - 250 gramë në ditë duhet të rritet.

Kjo është kryesisht për shkak të faktit se karbohidrateve në ushqime që janë gatuar përdorur për ngrohje me zinxhirë modifikuar molekulare që nuk janë të dobishme. E pra, ajo që për ushqime të veçanta që ju doni të zgjidhni për veten e tyre do të diskutohet në procesverbal ardhshëm.