E vërteta rreth vitaminës D në ushqime


Miqtë, kur është fjala për vitaminë D në ushqim, unë mendoj se është e dobishme të kujtojmë rolin që luan në trupin tonë.

Dhe, si ne dedikoj këtë artikull 3 artikull i zgjeruar do të ju them disa fakte interesante.

Siç rezulton, mungesa e efektit në ndërveprim të saktë dhe të mësuarit minerale të tjera të rëndësishme të tilla si kalcium dhe fosfor.

Pra, ata që nuk kanë kalcium të mjaftueshme, ju duhet të i kushtoj vëmendje për plotësim me kalcium këtë vitaminë.

Një tjetër fakt interesant është se ky komponent ka një ndikim të drejtpërdrejtë në lëkurën tonë. Dhe, si kusht shumë vajza e lëkurës së tyre, veçanërisht lëkura e personit nuk është në vendin e fundit - vlen shumë për të menduar në lidhje me zgjedhjen dietë e duhur.

Nëse komponent D është e mjaftueshme - atëherë lëkura do të jetë më pak të prirur për të plakjes dhe do të jetë gjithmonë në gjendje të mirë.

E pra, jo, ju ndoshta tashmë e dini - gjendjen e kockave tona dhe tërë sistemi skeletor gjithashtu varet fuqimisht në këtë komponent. Tani, le të peremknemosya në produktet e parë që ndan rregullat për grupe të veçanta të njerëzve.

Vitamina D në ushqim


Nëse ju them shumë mesatare, personi ka nevojë për futje e përditshme të 600-700 IU. Për të bërë të qartë atë që është - një 16-18 mikrogramë. Megjithatë, bazuar në të dhënat nga studimet e shumta të kryera në vende të ndryshme, studiuesit arritën në përfundimin vijues.

Një fëmijë të moshës nën një vit, ajo do të jetë e mjaftueshme për rreth 10 mikrogramë në ditë.

Ky numër, fëmija mund të marrë qumështin e nënës, si dhe sunbathing. Unë shpresoj që ju të mbani mend nga shkolla se një person mund të merrni vitaminë D, ndërsa në diell. Prandaj, në verë, pothuajse çdo magazinë individual ky artikull është e mirë sa nuk mund të thuhet për një grup të vitaminës B.

Fëmija është në moshë, dhe deri në 18 vjet - duhet të ketë 15 mikrogramë. E pra, si një i rritur, siç përshkruhet më sipër - merr rreth 18 mikrogramë. Njerëzit mbi 65, dhe nënat e ardhshme, rekomandohet 25 mg në ditë. Megjithatë, edhe në qoftë se ju shkoni përtej emëruar - asgjë e keqe do të ndodhë.

Por gjithmonë mos harroni se çdo gjë duhet të jetë në moderim.

Tani, për arsye të ushqimit të mirë - na le të grupit të produkteve në mënyrë që të marrë komponent D me bollëk. Po, të gjitha produktet mund të identifikohet në ndajë qumësht. Qumësht dhe krem ​​(përveç nëse ato janë blerë në dyqan) është e përshtatshme për qëllimet tona. Pra Ka është një prodhues në CIS janë gjithnjë përpjekje për të kapur fitime - të rekomandojë produktet e qumështit atë në shtëpi.

Megjithatë, nëse ju merrni një e përditshme zakonisht të marrë të paktën një pak - një qumësht pak ose krem ​​- atëherë çdo gjë do të jetë mirë. Po, ju do të keni mjaft qumësht vetëm 100-150 gram në ditë, dhe salcë kosi dhe më pak.

Smetana dhe mund të jetë 70-80 gram. Por vetëm një qumësht ne duhet të ndërtojmë dietën tuaj të përditshme.

Për shembull, ju mund të shtoni perime në dietën tuaj. Vetëm të zgjidhni varieteteve që mund të përdoren pa pretreatment. Ajo mund të jetë russule apo kërpudha. Megjithatë, disa argumentojnë se është e nevojshme për të përfshirë enët e mishit.

Megjithatë, lexues konstante, janë të vetëdijshëm se çdo asimilim mishit është shumë më e vështirë se sa nga ushqimet bimore. E pra, po, kjo ishte vetëm pjesa e parë. Unë rekomandoj për të lexuar vazhdimin e vitaminës D në ushqime.