E vërteta në lidhje me fruta dhe detaje hrenadilla


Sot propozojë për të diskutuar këtë fryt interesante si hrenadilla.

Unë duhet të them se kjo është një bimë tropikale që është shpërndarë mjaft mirë dhe kultivuar në Afrikë dhe në Amerikën e Jugut dhe në pjesën qendrore.

Edhe pse, në qoftë se ju mbani mend rajonin dhe rajonet tona - ne kemi ky fryt nuk është gjithmonë e mundur për të përmbushur edhe në shitje, pavarësisht tashmë në rritje.

Gjithsesi, unë mendoj se do të ishte e dobishme për të gjetur më shumë informacion në lidhje me këto rezultate.

Si funksionon hrenadilla

Nëse marrim parasysh pamjen - madhësinë ju mund të krahasojnë distanca me të njëjtën ose Kumquat bukuroshe të vogël, por të pjekur.


Për ta bërë atë më të qartë - diametër hrenadilla i pjekur është rreth 6 - 8 inç.

Disa të arritur edhe më të mëdha. Nëse ju kujtohet sy - fruta plotësisht e pjekur ka një portokalli shurdhër. Ka nga ata që kanë të vrazhdë ngjyrë të kuqe të errët se ajo që dukej si një mollë e pjekur.

Gjithashtu, të gjithë fruta mbushur me njolla të vogla të zeza dhe jo domosdoshmërisht vetëm ngjyrë të njëjtën ngjyrë, dhe gjithashtu janë të tranzicionit të buta nga të zbehtë të verdhë - të shqiptuara pak ngjyrë panxhar. Apo edhe të jetë më mirë, ngjyrë rrepë pjekur.

Duke folur e pronave të prekshëm dhe fizike - kjo është mjaft e hrenadilla lëkurë të hollë dhe të butë.

Edhe pse ajo është e qetë dhe e hollë si molla, por nëse ju shtypni lehtë hrupkovataya.

Ndryshe lëkurën - brenda ajo është mjaft e butë dhe fruta e tenderit, gjithashtu si pjepër përmban fara.

Vetëm në qoftë se fara pjepër janë të përqendruara në mes dhe mund të jetë më shumë - ose më pak të lehtë të ndarë - nuk janë të shpërndara në të gjithë tul.

Rastësisht, ndoshta krahasimi më i afërt i fetusit me homologët tanë - është ende vetëm pjepër. Vetëm pjepër, sigurisht, më shumë. Dhe për fara brenda, mos e humbni shpresën, sepse ato janë mjaft të butë dhe mund të hahet.

Duke folur e shijes - ajo është e krahasueshme me fruta lychee, i cili është gjithashtu mish shumë lëng dhe i pëlqyeshëm.

Për ata që nuk e kanë provuar lychee them se nëse përsëri të çojë analogji me pjepër - hrenadilla ajo është mish edhe më delikate.

Nëse ne flasim për kur ju mund të bleni apo hani - këtu është ushqim për të menduar mëposhtme informacion. Shkarko fund është se në botën e kësaj bime janë korrur vetëm një kulture në vit, e cila është përgjegjëse për fund të pranverës apo fillim të verës.

Në atë kohë ajo të fillojë të importojë në vende të ndryshme, duke përfshirë jona. Që ky produkt është që prishet - ata duhet t'i kushtojnë vëmendje serioze me zgjedhjen e tij. Tani disa fjalë për vitamina minerale dhe elementeve të tjera.

Çfarë përmban hrenadilla të dobishme

Ashtu si fruta më e dobishme - ajo gjithashtu ka një furnizim të konsiderueshme të ujit, të cilat mund të arrijnë deri në 80% nga masa ushqimor.

Në këtë aspekt - është nga një çift i frutave ju mendoni mbushje të mirë dhe të shuajë etjen.

Duke folur e yndyrë - këtu ato përmbajnë 2-3,5%, që e bën trupin tonë më shumë energji. Por ka edhe proteina, e cila ka edhe 100 gram është e barabartë me 0.5%.

Sa për komponentin vitaminë - ajo është me vlerë të përmendet askorbinku, e cila, që ra fjala, është më e madhe. Pas ajo janë të rreshtuar si vitamina A, E dhe B. Dhe, ka elemente të tilla si hekuri dhe kalciumi, e cila më të madhe.

Plus, ka fosfor dhe niacin. Tani ju e dini në lidhje me një tjetër të quajtur hrenadilla ekzotike. Ndoshta kjo - që ka humbur, kështu që të ndjehen të lirë për të shtuar komente.