Të gjitha sekretet dhe pronat e dobishme e rrënjë majdanoz


Përshëndetje, miq! Ashtu siç kishte premtuar, sot ne do të flasim për pronat e dobishme e rrënjë majdanoz.

Në fakt, unë rrëfej sinqerisht, një shumë të rrënjëve që rriten në kopshtet tona dhe shtretër (karrota, turnips, rrepa, etj), kanë shumë prona të dobishme, ata madje mund të zili limon dhe fruta të tjera jashtë shtetit.

Siç thonë ata, çdo gjë që ju nevojitet për parandalimin dhe ruajtjen e shëndetit nën këmbët tona. Megjithatë, njerëzit shpesh bëjnë - për shkak të mungesës së njohurive për këto prona, hedhin një bandë e gjelbër që është aq i dobishëm si rrënjë vetë.

Unë do të thotë të njëjtat krye karrota, gjethe panxharit dhe le (rrjedh) shumë bimë të tjera.

Mos harroni në artikullin e fundit të rrënjë majdanoz unë mend taninet dhe vajra esenciale që i lodhur pjesa e nëndheshme? Pra, përveç kësaj, rhizome përmban shumë më interesante dhe të dobishme, të cilat unë dua të ju them.

Pronat e dobishme e rrënjë majdanoz


Për shembull, ekspertët për dekada të angazhuar në Mjekësisë orientale, arriti në përfundimin se njerëzit që të fillojnë duke përdorur atë rregullisht rhizome mund të shpëtoj e problemit:

 • Sistemi i dobësuar kockë
 • dritë (ka edhe një pamje që është parandalimi i tuberkulozit)
 • Sistemi riprodhues femër
 • zorrë (sidomos duodenum)
 • humbja e fuqisë dhe sistemet imun të dobësuar.

 • Por çfarë shpjegon kjo fuqi shëruese që ju kërkoni? Në - Së pari, ajo është një bimë delikate ndikim të energjisë dhe pronat e saj të dobishme në psikologjinë tonë, por më tepër në mendjet tona. Për referencë, unë do të them se mendja konsiston jo vetëm materies gri, por edhe të trupit delikate të energjisë.

  Kjo është në trup dhe është nën ndikimin e së njëjtës mjekësisë. E pra, për ata që duan të ndjehen të gjithë të ju them se përveç fibra dhe thelbësore vajra ushqimore rizomat përmbajnë substanca të tilla si:

  Vitaminat:

 • Vitamina A (i njohur gjithashtu si beta - carotene)
 • 4 i vitaminës B,
 • acid Askorbik (aka vitaminë C), e cila është 3,7 herë më shumë se në limon sipërpërmendur
 • disa të tjerë në sasi të vogla.

 • Mikro - dhe makro:

  rrallë gjenden në ushqime të tjera:

 • alumini,
 • vanadium,
 • molibden,
 • litium.
 • Shpesh ka:

 • kalium (më)
 • fosfor (zë pozitën e dytë në aspektin e përmbajtjes)
 • kalcium,
 • hekur,
 • sodium,
 • klor kripë.
 • Dhe, mbi të ende vazhdon.

  Aplikimi rrënjë majdanoz

  Në artikullin e fundit ne tha se rrënjë majdanoz është përdorur në gatim dhe në mjekësinë tradicionale. Megjithatë, në qoftë se ne vazhdojmë të flasim për aspektet mjekësore, ashtu si stevia, ajo mund të përdoret në formë të thata, në formën e decoctions, infusions në formën e (liquors jo alkoolike), vetëm për të ngrënë pak - pak përpara se të hahet.

  Vini re se edhe në pronat medicinale të thata të bimëve janë mbajtur për 3 vjet. Sigurisht, më e dobishme është që të përdorin të freskëta, por edhe të thata dhe gjobë.

  Root majdanoz hollim

  Në shtesa në këtë dua të them se pronat e dobishme e rrënjë majdanoz është si një mjet për humbje peshe. Pra, nëse ju do të shtoni atë në salads feta të freskëta të para apo e përdorin atë gjatë një vakt, ose të bëjë atë lëngjet e mishit - ajo do të aktivizojë tretje tuaj.

  Në të njëjtën kohë, do të përmirësojë punën e veshkat dhe sistemin nxjerrës. Si rezultat, trupi do të shfaqet me skorje, kripë dhe gjithçka që parandalon të humbur peshë.

  PS: ju lutem na tregoni rreth Pronat e dobishme e rrënjë majdanoz Button nëpërmjet rrjeteve sociale dhe të kërkojë për të lënë komentet tuaja.