Çdo gjë që ju nuk e dini për çfarë është dobia dhe dëmi i kajsi të thata


Si me rrush të thatë, tema e asaj që është Përfitimet dhe dëmet e kajsi të thata atje - për të motit. / P

Që të bëhet më e ftohtë - është e nevojshme të mendoni për: "Çfarë duhet të hani dhe ku për të nxjerrë vitamina dimrit?"

Sepse, le të përballen me atë së bashku përreth dhe të shohim më shumë të këtij lloji të tharjes.

Do të bëj që - këtë kuptim, në qoftë se ne e hani atë?

Përfitimet dhe dëmet e thata kajsi pozicione dhe mjekësi ushqyese

Nëse ju shikoni në vlerën ushqyese, si dhe të tjera fruta të thata dhe manaferrat - kjo është një sasi mjaft të madhe të karbohidrateve që të rritet për të shënuar 64% si përqindje e peshës totale.


Ketri, nga rruga, për befasinë e 4%.

Kjo nuk është e vërtetë se shumë, por në krahasim me tjetrin - mjaft mirë. Në çdo rast - ndjenjë e kësaj proteine ​​është unike. Rreth yndyrna nuk do të përmend, pasi ky nuk është rasti. Por i vitaminave të tilla si A, B3, B4 dhe E - me vlerë të përmendet.

Ata, megjithatë, nuk janë duke shkuar të egra në numër të madh, por kur ju konsideroni që të hamë më shumë fruta dhe produkteve të tjera - se si një plotësues të përkryer gjobë. Por në mënyrë të qartë nuk është e nevojshme për të mbajtur të qetë në lidhje me kalium, i cili vetëm bursës ky produkt mund të na japin pothuajse krejtësisht.

Dhe kjo është vetëm një burim dhe një dhuratë nga perëndia për cores dhe ata që vuajnë nga problemet me enët e gjakut.

Paralelisht, ka edhe kalcium, i cili kurrë nuk është në kohën tonë është kurrë shumë. Sigurisht që ka elementë të tjerë, por përmbajtja e tyre nuk është shumë i lartë.

Në lidhje me praktikën mjekësore - të mirat dhe dëmet e kajsi të thata janë parë në parandalimin dhe trajtimin e problemeve të enëve të gjakut të lëkurës dhe kancerit. Dhe kjo është për shkak të faktit se ky produkt është mjaft i madh edhe për tharje të antioksidantë.

Ato ndihmojnë trupin të ruajë një të lëkurës dhe të trupit të shëndetshme qelizat për të ofruar performancë më të mirë. Plus, në qoftë se në mënyrë sistematike të fillojnë të hahet këtë fruta të thata - natyrisht përmirëson efikasitetin e sistemit të tretjes.

Megjithatë, kjo është vetëm në qoftë se ju do të thahet dhe nuk përpunohen nga një listë e kimikateve.

Çfarë përcakton dobi dhe dëm e kajsi të thata

Si me shumicën e frutave, perimeve dhe produkteve të tjera të përfitojnë dhe dëm i kajsi të thata është gjithashtu drejtpërdrejt e varur në kohën e përdorimit. Po, kajsi kanë bërë përdorimin e kohës së tyre, për shkak të faktit se trupi juaj mund të thithin.

Koha më optimale, e cila është pikërisht asimilimi më i lartë - është nga ora 7 deri 16: 00. Ajo ishte në këtë kohë në sistemin tonë të tretjes është ekspozim mjaft i mirë dielli dhe prandaj është asimilim i lehtë.

Në të njëjtën kohë një tjetër - ky efekt do të jetë.

Nga rruga, koha e përdorin pothuajse identike me fruta lychee, që unë rekomandoj për të provoni të paktën një herë. Çfarë tjetër duhet të kini parasysh - këtë numër.

Edhe në qoftë se ju e dini kohën e saktë, por nuk mund të përballojë për të refuzojë të hahet sasi të mëdha - ajo mund të ndikojë në shëndetin tuaj.

Shkarko fund është se sasia optimale të nevojshme për njeriun ditë - një 100 - 120 gram. Maximum - 150 gram. Po, ju në asnjë mënyrë nuk e lënduar veten nuk mund. Nëse "vm'yatyy" më shumë se normale - ju mund të dëmtojë sistemin e tretjes. Ajo është përmendur më shumë në procesverbal "si përdorim lychee".

Kjo është për shkak të faktit se të thata kajsi të përmbajë deri në 9 herë më shumë fibra.

Dhe për trupin tonë - 100 gram kajsi të thata është rreth 800-900 gram kajsi. Prandaj, të jenë të kujdesshëm me këtë.

Gjithashtu, siç është rasti me rrush të thatë - ju duhet të i kushtoj vëmendje në zgjedhjen e blerjes. Në mënyrë të ngjashme si rrush të thatë - kjo fruta të thata shpesh është trajtuar komponimet e squfurit dhe komponentëve të tjerë për ruajtjen e tyre më të mirë.

Kështu, fakti që ata do të ruhet më mirë - kjo është një fakt. Por fakti që ajo mund të shkaktojnë plagosje serioze - një pyetje hedh hije. Pra, nëse ju e doni këtë fruta të thata - që më parë të kujdeset mbi ku ju mund të bleni i pastër dhe i gjallë.

Dhe edhe më të mirë - të përgatisë veten e tij, razlazhivaya në mot të ngrohtë në diell.

Kështu, duke e ditur intricacies e asaj që përcakton dobi dhe dëm e kajsi të thata - ju do të hani këtë produkt me një përfitim maksimal për trupin tuaj.

PS: por çfarë lidhje me këtë thotë ekspert - mjek diete: