Të gjitha të fruta gujava lëng gujava dhe rreth


Përshëndetje miq!

Ky artikull është rreth gujava fruta është i dyti me radhë dhe sot ne do të flasim jo vetëm për atë që është e dobishme për ne dhe të flasim për të dobishme lëng gujava .

Në bisedën tonë të mëparshme ne kemi filluar të mendojë seriozisht për pamjen e saj, por informata themelore që unë vendosur për të ju të gjithë të dhënë akoma në këtë, pjesën e dytë.

Prandaj, na le të menjëherë dhe të vazhdojë në gjyq.

Fruta gujava

Në artikullin tonë të fundit kam thënë se tul dhe vetë zhvishem ai mund të jenë të ndryshme në ngjyrë. Por nuk është vetëm ndryshim. Po, fruta shumë përmban më shumë eshtra në mes.


Ata janë të vogla, kjo mund të sjellë ndonjë shqetësim.

Po, nuk janë të varieteteve në të cilën eshtrat e përmasave të vogla (madhësi si susam), dhe përtypet masticated lehtë. Dhe nuk janë të varieteteve në të cilën kockave është më pak i njëjtë dhe susam ata mund të thyejnë dhëmbët ...

Well, e "thyejnë dhëmbët" që unë ndoshta embellished pak, por që ata të ofruar problemet e tyre ndërsa përtypet - kjo është e sigurt. Prandaj, ajo është e rekomanduar për të pastruar pjesën e fetusit, ku ata janë (e cila është shumë e lehtë), dhe vazhdojnë të përdorin.

Gujava Si të dobishme?

Mos harroni se si në artikullin tonë të fundit në lidhje me çfarë gujava fruta të dobishme, ne tha se ajo tani ka filluar të aplikohet kudo: nga menutë dietetike dhe duke i dhënë fund kompleksin mjekësor.

Dhe siç kam thënë më parë, kjo është për shkak se fruta vetë përmban një numër të madh të jo vetëm vitamina të ndryshme dhe substanca të tjera.

Në të vërtetë, për të të treguar ju edhe më e dobishme se sa është tani, unë do të doja të ju jap një listë të komponimeve në të. Për të filluar, ndoshta, në traditën e vitaminave. Nëse ju do të hani këtë fryt në zonat e saj të rritjes natyrore - trupi juaj do të jetë i kënaqur:

Vitaminat:

 • askorbinki (vitaminë C, e cila është më e tjera). Thjesht duke ngrënë 100 gram edhe fetal ju njom trupin tuaj me këtë vitaminë nga më shumë se 100%
 • Vitamina E është në vendin e dytë.

  Por edhe në qoftë se ju hani 300 gram fruta - ju merrni rreth 35% të kërkesave të përditshme të vitaminës E,
 • Vitamina B3 është 3 pozicione dhe 100 gram fruta përmban rreth 5% të kërkesës ditore,
 • vitamina tjera (A, B1, B2, B5, B6, B9).
 • Gjurmë elemente:

  (Si përqindje janë sasia e përafërt kemi nevojë për një ditë):

 • hekur, 40-45% Vlera Daily,
 • bakri, rreth 15%
 • zink, 5%
 • mangan, 7 - 8%.
 • Elemente makro:

 • më kalium (50-55% të vlerës Daily)
 • në vendin e dytë fosforit (rreth 2% e nevojave tona)
 • ndjekur nga kalcium (2 - 3%)
 • magnez dhe sodium.
 • Gujava Juice

  Tani në disa vende lëng gujava është bërë kaq popullore që njerëzit janë thjesht të çmendur për të.

  Kjo është për shkak të dy arsyeve: ajo është shumë e shijshme, shumë ushqyese dhe të shëndetshme. Megjithatë, këto prona janë unike për të si lëng, e cila është bërë në vend nga fruta (të freskëta).

  Nëse ne flasim për atë që të mbyllura bankat - situata është shumë e diskutueshme. Përfitojnë prej saj shumë më pak dhe gjithashtu nuk shije. Pothuajse të gjithë njerëzit thonë ata shije të freskët, si dhe faktin që bankat janë shitur është shumë e ndryshme.

  Ku mund të blej lëng gujava?

  Ashtu si fruta shumë, lëng frutash blej gujava të mundur nëpërmjet dyqane online ose dyqane specialiteti që kanë të bëjnë me fruta ekzotike. Zakonisht, ata janë vetëm në qytete shumë të mëdha.

  Por unë e përsëris se përdorimi i tij nuk është aq shumë, dhe çmimi për të zalamayut - "Mama Mos qaj ...". Prandaj, është më mirë që të jetë i durueshëm udhëtimin tuaj të ardhshëm dhe provoni lëng të vërtetë.

  PS: ju lutem komentoni mbi këtë gujava fruta artikull, dhe të ndajnë informacion në lidhje me lëng gujava përmes butonave rrjeteve sociale me të tjerët.