Të gjitha të varieteteve të mollë dhe varieteteve të dimrit të mollë


Përshëndetje miq! Në artikullin e sotëm ne do të diskutojmë të gjitha varietetet kryesore të mollëve dhe i kushtoj vëmendje të veçantë për të varieteteve të dimrit të mollë.

Unë jam mjaft një ndërsa të menduarit shkruani një artikull të tillë, pasi këto fruta për mua është një nga më të madhe - veten e tyre.

Në - i parë është që ata të rriten në zonën tonë dhe mund të merrni pothuajse të gjithë vitit. Në të njëjtën kohë, të merrni e vërtetë.

Në - Së dyti, unë, në të vërtetë, unë mund të hani gjatë gjithë ditës dhe unë nuk e kjo bëhet e keqe, dhe anasjelltas.

Pra, një ditë mund të lehtë të shkoni 1,5-2 paund. Nga rruga, unë ju rekomandojmë të lexoni në ditët e agjërimit në mollë, të cilat unë nganjëherë praktikojnë, dhe ju këshilloj.

Por arsyeja kryesore për të shkruar - për të shpjeguar për ju, lexues i dashur, që janë të gjitha llojet e mollë dhe kur koha e tyre deri në maturim. Pse bëhet kjo?

Fakti që në raftet, më shumë dhe më shumë ju do të vini re këto mollë, të cilat janë, në parim, nuk mund të mos gënjejë (jashtë sezonit), por ata disi - që është rrenës, dhe shitësit për t'u dhënë atyre natyrore, Fresh, në shtëpi . Edhe pse tashmë e dukshme me sy të lirë, ata janë rritur në serra.

Dhe, kur ata ishin të lyhet me qiri dhe pastaj kontakt ata janë të keqe - kjo është "CARAMBA" ... Pra, për ju, lexuesi im i dashur, të jenë të vetëdijshëm, dhe ju nuk mund të mashtrojnë - të përgatitur këtë artikull.


Varietetet e mollë

Vetëm dua të them se në të gjithë botën janë një numër i madh i llojeve të ndryshme që ne bëjmë për gjithë jetën tonë nuk do të jetë në gjendje për të provoni.

Fakti interesant!

Kështu, specialistë - agronomë UK ka qenë vlerësuar se vetëm në vendin e tyre, ka 2 600 - 2700 specie.

Tani shpresojmë se ju imagjinoni të gjitha shkallët. Megjithatë, kjo nuk është e rëndësishme. Unë do të doja të përqëndrohet më shumë në ato lloje që rriten në rajonet tona, sepse ku tjetër në botë përveç ish-Bashkimit Sovjetik, ju mund të gjeni një numër të madh të pemëve mollë që rriten më shumë shtëpive të vendit apo edhe në shtëpi.

Nëse e marrim rajonet tona të Rusisë qendrore - është duke siguruar 4 nota themelore (klasa):

 • verë,
 • vjeshtë,
 • Dimër
 • New.
 • Gjithashtu, çdo klasë verë, vjeshtë, dimër gjithashtu ndajnë në nënklasë. Për shembull, më të vjetër të ndarë në: verë e hershme, mes të verës, në fund të verës. Prandaj, vjeshta e ndarë në: në fillim të vjeshtës, në mes të vjeshtës ... atëherë unë mendoj se ju keni tashmë mendoi. Tani le individualisht.

  Summer:

 • Verë e hershme: Aport, arkadat nxirë (sheqeri), Arkadat të verdhë, të bardhë dhe të kuqe Astrakhan, Belle, Grushovka, peshk mjek, të lëngshme të verdhë, korrik, Kitaika, Korobivka, mamutovskoe, rrepë të kuqe, rozë, papirovka, stolbovka,
 • mesatare vjetore: alhas, mbushje e bardhë, Grushovka Revenska, kone - Pemba, Malta, mironchik, yandykovskoe,
 • Verë vonë: blohorodnoe verdhë, e shijshme, Calleville bardhë, Lituanisht, krasnotsvetov (Lincoln), Melba, mullëz, kufizimet, luftëtarët Ural, shafran.

 • Vjeshtë:

 • fillim të vjeshtës: Borovinka, kodrinor, varhul, deputet, Jonathan, karahasiv, Kitaika, Oktyabrskoe, Ranetki të verdhë dhe gri Serzhyk, filiz, suyslepskoe, i dashur, fakultet, horoshavka,
 • mes të vjeshtës, anise, anisik, ANOC, Arabka, Biisk, i lartë, i ëmbël, kafe, jam i pari mekintosh, Poraiko, Ranetki, rekord Titovka, transcendent, cheldon, yantarkoy,
 • Më vonë vjeshtë: të artë, Kandil, Laletin, Louise, vjeshtë me shirita, Pepin, idhull, rozmarinë, u rrit, tajgë, Chernoguzov. Tani është radha e varieteteve të dimrit të mollë.
 • Varietetet e dimrit e mollë

  Që varieteteve më të madhe të dimrit - ata flasin veç e veç.

  Si mund ata të ndryshojnë nga të tjerët. Çështja është se natyra është aq e rregulluar që në këto nota të ruhen për aq kohë sa të gjitha ushqyesve. Dhe në qoftë se specie të tjera kur ata grisi off pemë, pronat e të dobishme kanë filluar të zhduken në 2 - 3 javë, situata është e ndryshme.

  Pothuajse të gjitha varieteteve dimërore e mollëve mund të ruhen në një muaj është më i dobishëm me humbje minimale. Pra, nëse ju vetë boshllëqet dhe të bëjë atë ndjekur udhëzimet - edhe në pranverë ju mund të merrni një shumë të pasura me vitamina. Por le të merrni më afër lista:

 • Dimër në fillim: bukuri Akaevskiy, anise Moska, antonovka Kamenchik, Aport, krasnelskoe gjatë, Parma, i parëlinduri, Reinette Bauman, i kuq i ri, Wells, feymez, zezak, sharopay,
 • në mes të dimrit, anise, antonovka, puçërr, banane dimër, Bashkir bukuria?% B

  2ets, borsdorfskoe, bukurinë, varëse, i përkëdhelur, napoleon, bukuroshe, 4 lloje të mullëz, Sarah synap, sllav, Tungus, Ukrainisht, numër këmbë 4, edelroter,

 • Dimrit vonë: Granny, vorovinka, Wagner, Hislop, holotlinskoe, Diana, fermerëve mirë, Ermak, psilkulskoe, akull, mantuaner, omarovskoe, portokalli, shumë specie Reinette (duke përfshirë Symyrenko), rozmarinë, qelqi, skryzhapel, suvorovets, tavlinka, tiropel, uaynsep, ulyanoskoe.
 • Disa Varietetet e dimrit e mollë (Specia) Unë nuk e kanë përfshirë në listë për shkak se ata nuk janë bërë të përhapur.

  Varieteteve të mollë e ëmbël

  Unë nuk e di për ju, por unë nuk gjithmonë preferojnë të hanë varieteteve të ëmbël të mollë, qoftë dimër ose verë. Herë pas here do që në vend të blerë atë - ajo kyslenki të ndryshojnë shijen. Por mes tyre - sweetest Duhet të theksohet dhjetë më të mirë:

 • konfetnytsi,
 • disa lloje Grushovka,
 • lavdi për fituesin,
 • Aport,
 • Jonathan,
 • korichnevka,
 • shtrifel,
 • Fuji
 • Gala,
 • Prima.
 • Ëmbëlsia e tyre të frutave për shkak të pranisë së më shumë fruktozë dhe saharoze, në krahasim me të afërmit e tjerë.

  Varietetet e dardha

  Menduar se do të ishte mirë që edhe të përgatisë disa informata të dobishme në lidhje me varieteteve të dardha, të cilat janë më të shpeshta në rajonin tonë. Vetëm dua të theksohet se dardha janë të gjatë. Prandaj ata që janë në raftet në mes të dimrit ose edhe në fund të dimrit - ju nuk keni për t'u angazhuar në të gjitha.

  I quajmë ato "lodra e Krishtlindjeve" për shkak se ata duken bukur, por në mes të bedel.

  Në fakt, kjo është ajo që unë vendosur për të shkruar një artikull të veçantë që ju mund të lexoni këtu.

  PS: ju lutem komentoni një artikull në lidhje varieteteve të mollës dhe të ndajnë atë me të tjerët nëpërmjet butonat e rrjeteve sociale.