Hapni gjithë të vërtetën në lidhje me ushqime përmbajnë fosfor


Përshëndetje miq! Që e fundit 2 herë kemi biseduar në lidhje me ushqimin, i cili përmban acid folik, mendova, pse nuk flasim sot për produktet përmbajnë një kufi fosfor.

Por, ju mund të pyesni, pse ky artikull ra mendim, në qoftë se ka edhe shumë të tjerëve?

Dhe, kjo është të paktën 2 arsye:

 • Në - Së pari, sasia, ose më saktë pesha e saj trupi në person mesatar është rreth - 850 gram. Kjo nënkupton ajo nuk merr funksionin fundit në trup.
 • Në - Së dyti, në qoftë se trupi fillon mangësi e këtij minerali, pastaj fillojnë të vuajnë sistemet e tilla si muskujve, nervore, kockave, urinar dhe të tjerët.

 • Kjo është arsyeja pse ne duhet të jemi të vetëdijshëm për ushqimet që përmbajnë fosfor, të cilat ne gjithmonë do të ushqejnë ata.

  Produktet që përmbajnë fosfor


  Si - që u takuan informacionin në një faqe interneti ku autori argumenton se vetëm prej ushqimit të kafshëve të tilla si: mish, peshk, vezë, njerëzit mund të merrni të gjitha furnizimet e nevojshme të elementit makro. Unë nuk dua të zhgënjej atë, por unë guxoj të them se ajo nuk është e arsyeshme në burg.

  Pra, në qoftë se ju ndiqni artikuj në blog, ju tashmë e dini se nga ushqimet bimore njerëz të mësuar të gjithë përmbajnë vitamina, minerale dhe komponente të tjera shumë më të lehtë se sa me kafshët.

  Përjashtim këtu mund të jetë vetëm qumështin (origjinal) dhe mjaltë.

  Prandaj, kjo do të diskutohet më tej në atë ushqimet bimore që përmbajnë këtë element në kufirin makro.

  Fosfori në ushqime

  Por, para se ju të flisni direkt me fosfor në ushqim, unë do të doja të përcjell tek ju the në renditjen e mëposhtme të informacionit. Po, pak më e lartë, ju mund të keni për të lexuar se çfarë ndodh me trupin, në rast se ky mineral bie poshtë normal.

  Por ka edhe pasojat në përmbajtjen e saj të lartë në trup. Edhe pse shpesh në trupin e personit mesatar, në qoftë se ajo është më shumë - ose më pak të ndjekur ushqimin e duhur, ky element është përfshirë gjithmonë brenda kufijve të pranueshëm.

  POR ...

  Fakti interesant!

  Një person i cili përdor alkool më shpesh se një herë në 3 javë, dhe gjithashtu përveç kësaj nuk tkurret shpejtë të ushqimit (fastfoods) vë në rrezik humbjen e fosforit.

  Tani, të armatosur me këtë informacion, le të flasim në mënyrë specifike në dietë.

  Cilat produkte përmbajnë fosfor

  Nëse ju i ndarë se ku produkte përmbajnë fosfor, ushqimi mund të ndahen në disa kategori kryesore:

 • Perimet. Ishin më të bollshme: panxhar, karçof Jeruzalemi, lakër, karrota, patate, tranguj, domate.
 • Frutat dhe manaferrat: qershi, mollë, rrush, kajsi, currants, luleshtrydhe, dardha, shalqi
 • Arra. Cashews, bajame, arra, lajthi, dhe praktikisht të gjitha llojet e arra nëse ata hanë siç duhet, ju mund të njom rezerva të konsiderueshme të këtij minerali.

 • Bishtajore, drithëra, kokrra. Shumë të dobishme në këtë drejtim ishin: gruri sprouted, thjerrëzat mbijnë, bizele, fasule, tërshëra, elbi
 • Këto lloje të drithërave si hikërror, mel qull, oriz, bollgur.
 • Të gjitha produktet e qumështit
 • Në përfundim do të thosha se është varietet i rëndësishëm në dietë. Për më tepër, bazuar në listën e mësipërme, unë mendoj se këtu është vendi ku ju bredh.

  PS: Ju lutem komentoni mbi artikullin për ushqime përmbajnë fosfor. Dhe në qoftë se ju të gjeni atë informacion të dobishëm - pjesën me të tjerët nëpërmjet social. rrjet.