E vërteta e qartë e baktereve në stomak


Përshëndetje miq!

Jo shumë kohë më parë, mjekët dhe ekspertët - nutritionists filloi më shumë dhe më shumë për të zbuluar bakteret negative në stomak.

Ajo do të duket se përpara (të marrë të paktën 20 vjet më parë) kjo është pothuajse askush nuk foli.

Sigurisht, njerëzit kanë qenë gjithmonë helmim ushqimi - për bakteret dhe mikroorganizmave, në ushqim.

Por në krahasim me bakteret, të cilat do të diskutohet tani - vetëm e kaluara "në heshtje dhe në mënyrë paqësore pirja e duhanit në mënjanë."

Bakteret në stomak

Sot, për çdo njeri është një armik i rrezikshëm 2:

 • tensionet e E. coli,
 • Pylori Helicobacter.
 • Lloji i parë - E. coli, i njohur gjithashtu si Escherichia coli, që jetojnë në trupin tonë që nga lindja.


  Kjo është për shkak të faktit se ata janë të transmetohet nëpër trupin e nënës për fëmijën e trupit. Dhe midis atyre E. coli të izoluara 2 grupe:

 • rrezikshme për njerëzit,
 • të sigurt.
 • Këto "djema" banojnë në Gastro - traktin e zorrëve dhe mund të jetë vetë gjatë gjithë jetës. Nga rruga, ata që janë të sigurta, madje të ndihmuar trupin tonë në metabolizmin dhe sinteza e substancave.

  Por ka të tjerë që shkaktojnë dhimbje të tmerrshme njerëzore, të vjella, helmim të rëndë, etj Shpërndarja e tyre është për shkak të njerëzve të dështimit higjienës personale.

  E pra, këto baktere në stomak, Helicobacter pylori si, kjo është më shumë një problem për njerëzit.

  Po, ata kanë në vitet e fundit shkaktoi sëmundje të tilla si:

 • të gjitha llojet e sores
 • abuzimi (shkatërrimi) e mureve të brendshme të mukozës,
 • Kanceri i tërë gastro - traktin e zorrëve ose departamentet e tij,
 • të gjitha llojet e gastrit.
 • Megjithatë, në njerëzit simptomat shfaqen sërish si shurdhim të vazhdueshëm pasi të hahet, të vjella, një burrë fillon të ndiej një dobësi të përgjithshme dhe të lodhur shpejt.

  Gjithashtu, një person nën ndikimin e baktereve manifestuar simptoma të tilla si: një person nuk mund të fle si duhet, ka një shije të thartë në gojë, burping shumë të pakëndshme, nervozizmi.

  Nëse ju keni këto simptoma, ju rekomandojmë që të shkoni sa më shpejt që të jetë e mundur fibrogastroscopy ku ju të marrë një copë mostër e mukozës dhe të kërkoni për kauzën.

  Në përgjithësi, bakteret në stomak kemi biseduar, dhe tani le të analizoj një pyetje tjetër, e cila gjithashtu shqetëson shumë.

  Ajrit në stomak

  Disa, pasi të hani një të mirë, të ndjehen se ata kanë grumbulluar ajrit në stomak. Dhe këto ndjenja të çojnë njeriun të mendoj se që - që më shumë gjasa do të jetë i gabuar. Por unë dua të ju them këtë. Nëse ju ndjeni ajrin - kjo është shumë e mirë.

  Fakti që sundon një dietë të arsyeshme, një person pas një vakt duhet të jetë 25% vakum. Kjo është e nevojshme për tretje e duhur. Prandaj, në përvojën e ajrit nuk është e nevojshme. Por disa të hutuar ende ajrit dhe gazeve.

  Gaz në stomak

  Shumë janë çorientuese. Ata lidhin gazra në stomak me aktivitetin e zorrëve. Në fakt, kur ne të ndjehen lëvizje të barkut e gazeve (ajrit) - këto lëvizje ndodhin në zorrë. Dhe ai që hëngri gabimisht (në kohë të gabuar, shuma e gabuar e ushqimit, etj) - kjo është normale. Por kjo nuk është normale.

  Nëse ju e dini diçka të tillë - atëherë bakteret në stomak - atëhere ju lutem të lënë një koment për këtë artikull.