Ju nuk mund as të imagjinohet se sa është e rëndësishme për grurë sprouted


I dashur lexues blog, grurë mbinë - është, deri tani, një nga temat e mia të preferuar.

Një preferuar që të hahet e tërë - Akademia Kombëtare 50-60 gram fasule, ju do të ndjehen të madh.

Megjithatë, në qoftë arsyeja nga një këndvështrim ekonomik - është mjaft fitimprurës.

Për shembull, edhe ndërsa jetojnë në qendrën rajonale mund të blej një kovë e tërë e grurit për pennies thjeshtë.

Kështu, edhe ndërsa jetojnë në metropol - nuk është se e shtrenjtë. Megjithatë, jo vetëm në shëndetin apo përfitimeve ekonomike duhet të hani kjo, në pamje të parë, ushqim të çuditshme. Ka shumë shërbimeve që kjo mund të zili vetëm.

Natyrisht, në një sens të mirë. Tani, gjërat e para të parë.

Si të dobishme sprouted grurë


Nëse ju filloni për të konsiderojnë atë vetëm kokërr - ka shumë të ketë një shënim të marrë. Po, ajo përfshin ju mund të gjeni shumë enzimat që në momentin kur gruri nuk është vënë në ujë, janë në fazën joaktiv.

Por unë do të them në lidhje me të poshtë. Gjithashtu, ajo është ushqim mjaft karbohidrate. Megjithatë, nuk ka vetëm karbohidratet, por edhe një numër mjaft i madh i fibra pazgjidhshëm dhe fibra dietetike.

Një proteinë, e cila është, në varësi të ndryshme të veçantë dhe kushtet e tjera të përmbajtura nga 10% në 18% - përbëhet nga shumë aminoacide të ndryshme.

Dhe këto nuk janë proteina në ushqime që janë të zhytur keq me sistemin tonë të tretjes. Nuk është shumë më interesante.

Por e gjithë kjo ka shumë pak vlerë kur është fjala për gatim grurin me anë të trajtimit të ngrohjes. Nëse hani vetëm si kjo, as edhe zamachivaya më parë në ujë - rezultate edhe minimal. Dhe kjo është për të hahet.

Tani, në mënyrë specifike. Pasi të vendosni grurin tënd në ujë dhe duke i lënë ata të paktën 12 orë do të - çdo kokërr ka filluar të dalë nga letargji. Dhe në qoftë se ata janë në ujë më shumë 12:00 - në disa pika të fillojnë të aktivizojnë të gjitha funksionet e brendshme të çdo grurit dhe duket energjinë e brendshme.

Pas një periudhe të shkurtër kohe duke filluar të shfaqen shoots, të cilat janë gjithashtu shumë të dobishme dhe ushqyese. Pranishme para se proteinat janë vënë në dispozicion për ne si të thjeshta komponimet amino acid që lehtësisht, pothuajse menjëherë të kthehet materialet tona.

Për më tepër, struktura është karbohidratet në mënyrë të thjeshtë se trupi juaj ajo lehtë pranon dhe mëson energji sa të shpejtë. Më i brendshëm i energjisë grurë mbinë arrin nota maksimale, si pasojë e të cilat, në qoftë se ajo ha në kohën e duhur - kjo energji shumë në mënyrë efektive ushqen qelizat e trupit tonë.

Si rezultat, siç e përmenda në fillim, njeri mjaft për të ngrënë vetëm 50 gram, e cila është rezultat i përvojës.

Në këtë rast, ju nuk keni nevojë për një shtesë të hahet drithëra, makarona, apo diçka të tillë - atëherë.

Të gjithë ju doni - një sasi të vogël të fidanëve frutore holluar. Dhe kur është fjala për vitamina, minerale dhe komponimet e tjera - ata janë një bandë e tërë. Jo vetëm që ka një shumë prej tyre, kështu që ata janë të tretet në mënyrë të ndryshme.

Jo se ndryshe, vetëm më mirë të them - shumë më efikase. Nëse përqindja - që më janë vitaminë E, B3, B5. Në mesin e mineraleve në radhë të parë janë: fosfor, hekur, kalium dhe zink. E pra, tani që ju e dini se çfarë është një grurë mbinë, të flasim rreth asaj se si për të buis.