Njohuri Vedic


Nëse ju filloni duke folur për Njohuri Vedic - Ajo nuk është menduar se - një libër i veçantë që përshkruan gjithë jetën tonë ose të gjithë kulturën tonë, apo diçka si kjo - pastaj.

Ky është një koncept më i mirë, sepse fjala "Veda" do të thotë me fjalën "dijes" ose "të kuptuarit".

Atëherë lind pyetja: "Çfarë, atëherë ajo paraqet njohuri Vedic?"

Nëse ju them sipërfaqe - kjo është gamë të gjerë të aftësive dhe praktikave të përdoret nga njerëz që jetonin në vendet moderne evropiane dhe CIS. Nëse ju nuk e dini - Unë do të thoja se para njerëzve nuk kishte nevojë për të dhënat sepse kujtimi i tyre ishte më e avancuar se e jona.

Por ajo që ata nuk kanë një libër të vetëm - nuk i ndalon ata nga të qenit arkitektët shkëlqyer, filozofët, sages dhe të jetojnë plotësisht në harmoni me natyrën dhe të gjithë botës.

Të gjitha të kulturës tonë, traditat dhe zakonet që na dha shenjt mbrojtës tonë - dhe kjo ishte urtësi që kaloi nga burimi përmes gjithë mençur.

Objektivat janë njohuri Vedic


Kujtojnë se e tërë jeta, festat, rrobat e punës, përmirësim në shtëpi tonë dhe çdo gjë me të cilën u përball me dorën njerëzore - ishte qëllimi i tij i vërtetë. Në fakt, e gjithë kultura jonë që ishte ende prysledoval një qëllim.

Dhe, objektivi më i rëndësishëm, i cili është në të vërtetë njohuria prysledoval Vedic - është planifikuar ardhja e njeriut në rrugën e artë të zhvillimit shpirtëror.

Është e nevojshme për të marrë në konsideratë ligjet e rimishërimit që qeverisin njeri.

Thelbi i ligjit dhe parimin e ngjitjes shpirtërore është që njerëzit nga të jete në jetë rekrutuar urtësinë gjithnjë e më shumë dhe themelet morale dhe shpirtërore, të cilat janë të depozituara në të përjetshëm, kujtesën e tij të thellë.

Kjo lejon një vetë vazhdueshme shpirtërore, të ndaluar zbatuar me një trup njerëzor për një tjetër dhe të fillojnë të implementohen në nivel të demigods të cilët nuk janë ligjet e botës materiale.

Kjo do të thotë se ata nuk do të vuajnë, dhe jo të rënduar nga kufizimet me të cilat përballemi, ne, si aftësitë e tyre të tejkalojnë jona.

Gjithashtu, në qoftë se ju mendoni se ky proces ndalon - Unë dua t'ju siguroj se rruga e artë e përpjeta shpirtërore paraqet zhvillimin e pafund dhe evoluimin e shpirtit njerëzor.

Ju nuk mendoj se duke u bërë një gjysmëperëndi prydetsya asnjë punë më të gjatë. Por ne nuk do të devijojnë nga vija e bisedës dhe ende flasin për njohuri Vedic. Ju gjithashtu duhet të kuptojnë se ashtu siç ekziston një rrugë e zhvillimit shpirtëror, ka përkeqësim.

Kjo është kur një person nga jeta në jetë humbet parimet e saj morale dhe gradualisht kthehet në një kafshë që është që të jetë në formë njerëzore. Nëse degradimi vazhdon - se asgjë nuk e pengon një person mishëruar kafshët, insektet apo bimët.

Dhe pastaj të zgjeruara vetëm degradimin. Dhe për të shmangur degradimin e njeriut, por më tepër për të bërë gjithçka që një person është vazhdimisht ecën - dhe njohuri projektuar Vedic.

Kjo do të thotë se në qoftë se çdo veprim i njeriut në shoqëri (një sërë veprimesh dhe parimeve dhe është kultura e shoqërisë) do të dërgohen në zhvillimin personal dhe zhvillimin e të tjerëve - shkalla e lëvizjes shpirtërisht vetëm do të rritet.

Në shkrimet e lashta janë edhe akuzat se në qoftë se një person ishte në rrugë të drejtë të zhvillimit - ajo patjetër do të arrijë qëllimin më të lartë që ne të përgatitur universin. Pyetja e vetme është koha.

Dhe ne tani për të përshpejtuar ritmin e kohës dhe shpirtërore të vetë-zhvillimit tonë dhe progresin - duhet të fillojnë të mësojnë njohuri Vedic, pasi ato janë më të afërt për ne energji.

Sigurisht, nuk janë shkrimet e lashta dhe vende të tjera që ne mund edhe të analizuar. Por shumicën e kohës që ne duhet të japin me parimet që janë dhënë për ne nga paraardhësit tanë.