Vegetarianism dhe feja


Duket se në botën e sotme: një kombinim i Vegetarianism dhe feja Ju pothuajse kurrë nuk dëgjojnë.

Megjithatë, pa marrë parasysh sa bota jonë nuk do të jetë një vend modern dhe të zhvilluar, dhe ne jemi ende prapa në spiritualitetin edhe para popuasami dhe fiseve të tjera të largëta që banojnë tokën tonë.

Për shembull, disa fe plemyan Australi, Afrikë, Oqeani dhe shumë të tjerë të bazuar në atë që ata konsiderohen të hahet kafshët si të ndaluara rreptësisht. Ata besohet se ndonjë kafshë - një figurë e një njeriu, dhe në këtë mënyrë, në një kuptim, kafshët - ata janë vëllezërit tanë.

Si e shikoni të tilla "të prapambetur në zhvillimin e" popujve dhe pakicave? Ju gjithashtu mund të them se ne gjithashtu mësojmë kudo dhe thonë se ne duhet të trajtojmë kafshët si vëllezërit e tij.

Teach dhe të mësojnë, dhe kafshët u vranë si qindra e mijëra në ditë dhe vazhdojnë të vrasin. Prandaj, kuptimi ynë i asaj vegetarianism dhe fesë - janë primitive dhe mashtrim.

Pretendimi se vegetarianism dhe fesë në primitive tonë - është e lehtë për të shpjeguar. Imagjinoni se sa të fortë njeri që ka jetuar në një nga fisi që hahet mish të kafshëve ose peshk besim - ai vdiq disa kohë për arsye të panjohura.

Njerëzit e fisit besonin se duke marrë kafshët e mishit - ata shpejt do të ndjehen vdekje të tmerrshme. Dhe hulumtuesit të cilët kanë studiuar shumë popuj dhe pakicat kombëtare në raportet e tyre e kanë përshkruar shumë vdekje atë në baza fetare.


Ata e përshkruan se ka gjasa besimi fis ishte aq i fortë se njerëzit në një nivel psikologjik, i përfshirë mekanizmin e vetë-shkatërrimit të trupit dhe ata shpejt vdes.

Ndoshta e mjaftueshme për shumë pashkelur dhe zakonet e vendasve dhe të banorëve të tjerë të ishujve dhe rezerva. Më afër nesh, CIS dhe Evropë, koncepti i vegetarianism dhe fesë, gjithashtu, ka qenë rreth e rrotull për vite.

Për shembull, patriarku i Kishës Ortodokse Ruse dhe Shën Tikon, paguan temën e vegetarianism rëndësi të madhe. Në fjalët e tij pohimin qartë e dukshme se ai favorizon një refuzim të plotë të njerëzve nga të hahet të gjitha kafshët, përfshirë edhe peshk.

Por edhe në shekullin e 18 në qarqet krishterë tha se vegetarianism ka këqijat, dhe në qoftë se ajo do të të gjithë të jenë vegjetariane - të gjitha të luftës do të kishte përfunduar kohë më parë.

Së fundi, ju vetëm mund të shtoj se vegetarianism dhe feja ishin gjithmonë bashkë dhe nuk zhduket. Edhe Jezusi rekomanduar mbështetësit e tij dhe njerëzit e zakonshëm për të ngrënë pa përdorimin e mishit, vezëve dhe enët peshk.