Vegetarianism dhe shëndeti


Tema e vegetarianism dhe shëndeti nuk ishte zgjedhur rastësisht, si shumë njerëz nën presion të informatave nga të afërmit dhe burime të tjera - nuk e di të vërtetën reale.

Por e vërteta është se shumë njerëz nuk e dinë se proteina e tepërt helmojnë trupin tuaj.

Kjo kryesisht mbi studimet që janë bërë në shekullin e fundit, të cilat deklaruar se norma ditore e proteinave të njeriut - rreth 150 gramë, person mesatar.

Një studim i fundit gjeti se norma aktuale - kjo është 35 - 45 gram. Ajo është e njohur zyrtarisht shifra. Duke folur për vegetarianism dhe shëndetin e më thellë, studimi gjeti se proteina e tepërt të çon në çrregullime në njerëz.

Edhe ju dhe unë mund të ndjekim këtë situatë pa përdorur dijetarëve, por thjesht për të përfshirë logjikë dhe sens të përbashkët. Shih shifrat më të fundit, njerëzimi filloi të përdorin intensivisht mish një pak mbi 100 vjet më parë.

Dhe kjo është e njëjtë 100 vjet rritën shumë kardio - vaskulare e sistemit dhe, më dukshëm në vitet e fundit, numri i kancereve.

Prandaj, vegetarianism dhe shëndeti - plotësisht i pajtueshëm mënyrë, si shkencëtarët thonë se të njëjtët 40 gram të proteinave çdo vegjetarian mund të merrni nga ushqimet bimore në çdo kohë.

Për më tepër, avantazhet e vegetarianism në faktin se nëse siç duhet të pajisur dietën tuaj dhe të zgjidhni nga kreu produkteve bimore - ato përmbajnë më e dobishme se të njëjtën sasi të mishit.


Çfarë tjetër mund të konfirmoj, është mungesa e arteriosklerozës. Në Veda ishin shkruar se arteriosklerozës - një sëmundje të njerëzve që hanë kafshët.

Ajo është shkruar mijëra vjet më parë dhe vetëm kohët e fundit përsëri, ekspertët amerikanë kanë konfirmuar se sëmundja është drejtpërdrejt e lidhur me konsumin njerëzor të peshkut dhe mishit enët. Gjithashtu, në hulumtimet e tyre kanë gjetur se rreziku nga infarkti dhe presionit të lartë të gjakut mund të reduktohet në mënyrë të konsiderueshme.

Ata që e kanë kuptuar saktë vegetarianism dhe shëndetin mund të vendosë veten në faktin se shkencëtarët kanë vërtetuar se mishi "amino acidet esenciale" ushqim plotësisht këmbyeshëm bimore.

Edhe më shumë mund të thuhet se duke përdorur Vanya "amino acidet esenciale mish" - tepërta të tyre në trup çon në sëmundje dhe gjirit kancerit tek gratë, problemet që lidhen me rektum.

Personalisht, si rezultat i këtyre provave bindëse të cilat mund të verifikohen i themeluar më tej se ata që duan të ndjehen mirë - Practice vegetarianism dhe kthimet shëndetësore për normal nga ana e vetë.