Ushqimi vegjetarian


Kur ju shkoni në dietë vegjetarian në kuptimin e zakonshëm të fjalës merr një vlerë tjetër.

Që tanë amerikanë "preferuar" janë më të fiksuar me lloje të ndryshme të dietat, atëherë ne do të flasim për ekspertë kërkimore amerikane në fushën e të ushqyerit.

Një nga specialistët e tyre praktikuar mjekësi kujdesshme, vendosi të eksperimentojnë.

Ai donte të dini se sa vegjetariane të ushqimit mund të jetë i plotë. Për këtë, ai në mënyrë specifike mori njerëzit që vuajnë nga diabeti, dhe i theu në dy grupe.

Njëri grup ishte ushqyer një dietë të përditshme, dhe një grup tjetër ra dakord për të praktikuar vegetarianism gjatë eksperimentit.

Ata që filloi praktikuar dietë vegjetarian përbëhej nga refuzimi për të ngrënë makarona dhe ushqim pa kolesterol. Në mënyrë të qartë, peshk, vezë dhe mish u përjashtuan. Eksperimenti është projektuar për 90 ditë.

Dhe si ishte nutritionists papritur që rezultatet e para ishin për 30 ditë. Ata që fillimisht ishin skeptikë në lidhje me ushqim pa mish dhe të tjera "të dobishme" produkt dhe mendonin se ishte e gjitha e keqe - kanë filluar për të ndryshuar besimet e tyre.

Shkencëtarët vuri në dukje se njerëzit mjek grup vegjetarian filluan të heqin qafe e peshë të tepërt. Dhe ne e dimë se ata e kanë këtë problem. Dhe çfarë është më interesante - disa njerëz nuk ka më nevojë për ilaçe të diabetit.


Kjo ishte një zbulim i jashtëzakonshëm i si njerëz që praktikonin dietë vegjetarian është i balancuar dhe korrekt. Dhe në fakt kjo dietë nuk mund të quhet. Vegetarianism - kjo është më shumë një mënyrë jetese.

Për më tepër, nutritionists kanë gjetur se duke praktikuar një dietë të shëndetshme, dietë vetë, natyrore, natyrore dhe të balancuar. Dhe ne të harrojmë për grupin tonë të tjera. The "omnivores", të cilët ishin edhe në një dietë të caktuar, u vunë re ndryshime të rëndësishme.

Por në sapo VEGJETARIANËT të cilët besonin se vegetarianism është një mashtrim jo vetëm shkuar peshë ekstra, por edhe ka filluar për të kaluar sëmundje të tjera.

Mund të përfundohet. Nëse është kështu, nutritionists dhe shkencëtarët e njohur që praktikojnë vetë dietë vegjetarian është i saktë dhe i vërtetë - stravomana këmbëngulës mund heshtje e duhanit mënjanë.

Lumturia për ju dhe për shëndetin tuaj!