Vegetarianism në fetë botërore shkencërisht


Sot nuk është shpallur pikërisht faktin se vegetarianism në fetë botërore ishte si një dietë e duhur.

Për të provuar atë - le të probizhymosya në besimeve të mëdha të shoqërisë sonë.

Që shumica e banorëve të CIS janë të krishterë, atëherë ajo do të fillojnë.

Sot ju mund të gjeni të zgjuar, duke pretenduar se Bibla thotë se Jezu Krishti përdoret për të ngrënë mish. Akuzat e tilla dolën se - për përkthim i gabuar i fjalës "ushqim", fjala "mish" - shumë njerëz besojnë se të ngrënit e mishit është Bibla përgjegjës.

Leximi me kujdes tekstet mësimet e Zotit, domethënë Zanafilla mund të ndiqet në mënyrë të qartë se Perëndia i inkurajon njerëzit për të mbjellë ushqimi është mbledhur nga fushat dhe fruta nga gjiri pemë.

Dhe ata që do të vrasin kafshët dhe ata janë - do të përgjigjet për atë në të ardhmen. Gjithashtu, duke shkuar në fetë e botës të kthehet në lindje të Budizmin dhe Hinduizmin fesë. Atje, kur Toka ishte Buda - ai kërkoi të çrrënjosur njerëzve qëndrim të gabuar ndaj kafshëve.

Një qëndrim i gabuar ngrit sepse njerëzit në ceremonitë e degradimit të moshës kthyen te Zoti në sakrificën përgjakshme. Buda shpjegoi dishepujve të tij se vegetarianism - është themeli i ushqimit të njerëzve të ndjeshme, pasi ajo nuk do të të çojë në dhunë.

Vazhdimi tema e vegetarianism dhe besimet e njerëzve, unë dua të theksohet se kultura jonë Vedic gjithashtu ishte i bazuar në faktin për të parandaluar vrasjen e kafshëve në mënyrë që të plotësojë barkun tuaj.


Sigurisht, Vedas them se në historinë tonë ka pasur raste kur Toka sulmuar kohë të vështira të urisë dhe të fatkeqësive të tjera. Vetëm në këto kohë të vështira, një person mund të ketë mish, dhe nuk e merrni atë për mëkatet e rënda dhe karma.

Në përgjithësi, Vedas thonë se përfitimet e vegetarianism që ndalet të hahet kafshët, mendja e njeriut është e hapur dhe ajo mund të rritet shpirtërisht si person. Edhe në qoftë se bazuar në studimet e dijetarëve moderne, vegetarianism në fetë e botës mund të provohet shkencërisht.

Kështu, ekspertët në historisë dhe arkeologjisë pretendimin se paraardhësit tanë kanë ngrënë vetëm ushqime me mendje bimore, arra, kokrra, fruta, dhe ushqime të kafshëve është përjashtuar.

E vetmja gjë që u mirëprit - një produkte të qumështit, si ajo mbart një përfitim shumë të fortë për njerëzit.

Shkencëtarët amerikanë - studiuesit kanë zbuluar faktin se edhe disa 100 vjet më parë - shumica e njerëzve në terren ishin vegjetarianë.

Mund të konkludohet se vegetarianism në fetë e botës nuk janë zhdukur dhe sot të gjitha besimet e botës janë pozitive në lidhje me këtë dietë.