Vegetarianism në botë


Ju ndoshta edhe shumë kurioz të di se si zhvillim vegetarianism në botë ?

Shpesh, njerëzit të tregojnë interes kur ata duan për të vendosur është nëse ata e bëjnë këtë kalimin në një stil të ri të hahet apo jo.

Ose më mirë të lexuar një shumë të statistikave, pastaj konfirmuar supozimin rreme në lidhje me rreziqet e një dietë të tillë.

E pra, jo, ka njerëz të cilët vetëm duan të mësojnë llojet e statistikave të ndryshme, dhe statistikat rreth vegetarianism në botë ata janë gjithashtu interesante.

Siç e kisha parë - absorbohet më mirë statistikat lexuesit e blogun tim në ushqim të shëndetshëm dhe tema të tjera të dobishme - se ndoshta ajo dhe do të përdorë në këtë artikull.

Për të filluar me, ndoshta, për të thënë se ka të paktën dy faktorët kryesorë që ndikojnë në mënyrën se si përhapet vegetarianism në botë. Faktori i parë - prania e sens të përbashkët, e cila është në botën perëndimore.

Ka qëndrimi i njerëzve në drejtim të zhvillimit të duhur është në nivelin më të lartë. Për shembull, ka njerëz shumë më të pasionuar për të jetesës të shëndetshme, produkte të mjedisit, të kuptuarit e drejtë të botës, etj Kjo është, në qoftë se merret si një e tërë.

Nga ana tjetër - njerëzit në lindje të zhvilluar më shumë shpirtërisht, e cila gjithashtu u jep atyre rrugën e drejtë e të menduarit. Në qoftë se ju thonë se në përgjithësi - ngjarja është duke shkuar drejt shëndetit përmes racionalitetit, dhe lindje është në këtë drejtim përmes spiritualitetit.


Por, prapa statistikave të vegetarianism në botë. Për shembull, jo të marrë një numër të vogël të njerëzve në vend - India. Mbi të kryer sondazhin e opinionit në mbarë vendin - në Indi, në vitin 2006 numri i atyre që plotësisht të braktisur përdorimin e vezë, peshk dhe mish ishin 31% e popullsisë së përgjithshme.

Megjithatë, shumica e popullsisë nuk ha mish dhe peshk enët. Ky studim i kryer një institucion publik në Indi.

Vendi tjetër i rëndësishëm China. Nga - faktin se atje kohët e fundit u bashkua në mes traditës në perëndim dhe lindje - situata është shumë interesante.

Sipas statistikave, industria e Kinës mish - kohët e fundit ka rritur konsumin e mishit për shkak të të ardhurave në rritje.

Nga ana tjetër - në Kinë mbeti fenë dhe traditat që prekin qytetarët e të hahet mishi.

Ai filloi të marrë ato të ngrënë gjatë gjithë jetës së tij, vetëm edhe më shumë. Por fakti mbetet se avantazhet e vegetarianism ende peshoj më shumë se minuset mbi - dhe sepse Kina VEGJETARIANËT shumë cluttered.

Nëse keni ndjekur një vegetarianism në rritje në Evropë - që çdo vend në mënyra të ndryshme. Në atë - kjo është zhvillim më të shpejtë, e cila - atë më të vogla.

E vetmja gjë që shërbimet sociologjike pretendojnë studim evropian të jetë të shëndetshme - vegetarianism në botë dhe në Evropë në veçanti është vazhdimisht i lulëzuar dhe duke fituar më shumë vrull.

Në SHBA, kjo shifër u rrit dhe tani qëndron në 5.7%. Së fundi, si vegetarianism është i shfrenuar në botë, unë mund të them në lidhje me mjedisin e tyre, e cila kohët e fundit ndryshoi pikëpamjet e tyre mbi këtë stil të ushqimit. Dhe shumica e tij nuk ishte meritë im.