Brahmin Varna


Njerëz në kulturën Vedic, shtresat e larta të shoqërisë janë konsideruar të cilët kanë qenë Varna Brahmin .

Unë kujtoj se ka një ndarje të shoqërisë në 4 kategori.

Konsiderohet të ulur Sudras në krye të gjithë "i zi" e dhe punën e ndyrë.

Një varna më i lartë Brahmin është konsideruar të jetë i ngarkuar me zhvillimin shpirtëror të shoqërisë.

Kjo nuk do të thotë se anëtarët e grupeve të tilla si të Kshatriyas (luftëtarët) dhe Vaisyas (artizanët, tregtarët) nuk kishin fuqi dhe respekt. Nëse një person, pa marrë parasysh se cila kategori i takon, duke bërë gjëra të mëdha për të tjerët - ajo do të jetë në të gjithë nderin dhe respektin.

Unë kujtoj Brahmin varna nuk është dhënë njeriut për një arsye.

Ajo pryvlasnyuvalasya personin që në lindje. Edhe në qoftë se një person i lindur në priftit familjes apo mbret - kjo nuk do të thotë se një fëmijë i lindur i takon të njëjtës kategori të shoqërisë, si prindërit e tij.

Varna ishte i vendosur si vijon. Para fëmijës së palindur vënë një larg nga subjekte 4 të tij: Vedic shkrimeve, armëve, mjeteve dhe të kundërshtojë përgjegjës për kategorinë Sudra. Nëse një fëmijë në pidpovzav fillim të Shkrimit - atëherë fati i tij të ishte një Brahmin.

Por unë dua të them menjëherë se kjo nuk është vetëm një kastë më të lartë apo kategori. Kjo edhe më i lartë, por mbart një përgjegjësi të madhe dhe një zhvillim serioz shpirtëror të individit.


Nëse prindërit e dinte se familja e tyre ka lindur një fëmijë - vitet e tij shumë para të jetë e përgatitur.

Shpesh, ky djalë që nga fëmijëria mund të heqë dorë nga jeta e kësaj bote dhe krejtësisht dorëzohet në shërbim të Perëndisë. Kjo nuk do të thotë se një person i tillë bëhet e padobishme për shoqërinë.

Në të kundërtën, Vedat them çfarë priftërinjtë dhe magjistarët shpesh të shpëtuar kombe të tëra nga shkatërrimi. Në ditët e vjetër, këta njerëz kanë pushtet të tillë që ata të mund të kontrollojnë motin dhe fatkeqësitë natyrore.

Në çështjet ushtarake, një Brahmin mund të sigurtë të kundërshtojnë 1000 ushtarë të mira. Më parë, vetëm Brahmin varna dhe mbreti di di mantras çfarë të përfitojnë dhe ata janë përdorur për zhvillimin e popullit.

Shumë shpesh, edhe pse Brahmins jetuar larg nga njerëzit, këta njerëz erdhën tek këshilli i mençur apo për të kuruar. Ajo mantras dhe lutjet dhe ata janë trajtuar. Edhe pse ajo është lutje vetëm. Dhe ata thonë se perënditë Veda pasur kontakt shumë të ngushtë me porositë më shpirtërore.

Për shkak se këto njerëz perëndi dhe kaloi gjithë diturinë e njerëzve. Brahmin Varna - kjo ishte si përçues ose shpërndarja e informatave nga bota shpirtërore, në botën e materialit. Tani këta njerëz lanë gjithashtu, dhe vetëm pak prej tyre. Kështu që shumë njerëz të cilët mendojnë për veten si të tillë. Dhe në qoftë se keni arritur të gjeni një njeri dhe për të marrë udhëzimin e tij - ju nuk mund të duhet të shqetësohen për të ardhmen e tyre.

A keni diçka për të shtuar të nenit?