Pronat e rëndësishme më të dobishme të mango


Më në fund, tani është koha për të diskutuar mbi pronat e dobishme e mango, që nga hera e fundit në këtë blog, ne e konsideronim këtë fryt në përgjithësi.

Por nuk mendoj se cilësitë pozitive të këtyre frutave janë vetëm në faktin se në mes është një kompleks kimik si elementët gjurmë ose vitamina.

Po, ai patjetër është, por frytet e kësaj bime është përdorur edhe në mjekësi.

Dhe në qoftë se ju nuk jeni të njohur me emërimin - unë ju rekomandojmë të lexoni në fruta mango dhe pastaj të kthehemi në foton tuaj të botuar më i plotë.

Pronat e dobishme e mango në mjekësi

Dhe tani kemi filluar me mjekësinë.


Sipas Ayurveda - kur ne fillojmë të sistematikisht të hanë frytin e kësaj bime - në trupin tonë delikate dhe mendjes në natyrën tonë të fillojnë përmirësim.

Po, thotë Ayurveda - ky fryt na jep më shumë tërheqës. Por ka një çështje e diskutueshme që kemi trajtuar në artikullin e mëparshëm.

Shkarko fund është se fuqia e tërheqëse dhe më pozitiv ndikim këto fruta mund të kenë për ne vetëm kur ata janë plotësisht të pjekur. Dhe, - fakti se pothuajse të gjitha frutat dhe perimet e dobishme që të merrni dyqane ende nuk është pjekur - ata nuk kanë të gjithë forcën që duket për të pjekur.

Duke folur e trajtimit - është miratuar gjerësisht dhe gjithashtu fara dhe rrënjët, dhe leh, dhe madje edhe gjethet e kësaj bime.

Kjo është për shkak të faktit se efekti terapeutik është gjetur për shumicën e organeve dhe sistemeve të trupit të njeriut.

Për shembull, kërkesa më e thjeshtë - është për të përmirësuar pėrshkueshmėrisė e zorrëve duke ngrënë një ose dy fruta në orë para ushqimit kryesor.

Tani le të konsiderojmë pronat e dobishme e të ushqyerit mango. Kam përmendur se të gjitha ushqimet duhet të përdorin kohën e tyre për të mastering u maksimalisht.

Për këto fruta - ata mund të hanë 09:00-18:00.

Nëse ju të përpiqet që të rrinë në atë kohë, e cila është mjaft e lehtë asimilimin e elementeve gjurmë dhe komponentëve të tjerë do të jetë shumë efektive.

Tani, si për ushqimin. Në mangoes, shumë si fruta dhe lychee, është rreth 15% karbohidrate lëndë ushqyese.

Këto karbohidratet me të ulët-yndyrë, kalori të krijuar në 65 kalori. Edhe pse, unë nuk do të them se vlera e energjisë është i lartë, por absorbimi i shpejtë i fruktoza dhe glukozë saturates mjaft mirë trupin me energji dhe siguron furnizim shtesë të energjisë.

Plus, një sasi të konsiderueshme të ujit (80-85% nga pesha e frutave) shpejt njom trupit strukturuar ujin. Sa për vitaminat, varg e tyre të gjerë të jetë e mundur, përveç nëse krahasohet me kajsi të thata ose Kumquat thata.

Këtu është vitaminë E, e cila është e madhe ndikojnë në shkëmbimin mes qelizave dhe vitaminë A, e cila e forcon muret e enëve të gjakut.

Përveç kësaj, një shumëllojshmëri të gjerë të Grupit B, rëndësia e të cilit ju mund të ulen për të shkruar një artikull të veçantë. Ndër komponentët e rëndësishme që ne ishim në gjendje për të dritë deri kalcium, bakër, hekur dhe fosfor. Por, dhe kjo nuk është e gjitha.

Unë mendoj pronat e dobishme e mangos mund të shkruaj një tjetër artikull, pasi i gjithë informacioni thjesht nuk i përshtatet. Por edhe me këtë informacion, ju ndoshta e dini se - se për një të re dhe interesante. Dhe, në qoftë se ju e dini atë - që të veçantë se ajo nuk ishte në këtë dhe të mëparshme regjistrimet - ju do të jetë i gatshëm për të dëgjuar.