Në të cilën ndodhet brenda niveleve normale të sheqerit në gjak


Miq, ky është neni i fundit ku ne flasim për nivele normale të sheqerit në gjak. Dhe tani kemi parasysh pikat që janë përmendur më herët.

Pra, unë nuk e përmend faktin se një person do të hani - të shikoni në sheqerit në gjak sasior vetëm nuk ka kuptim, si ata në mënyrë dramatike u rrit kur hahet.

Është e rëndësishme të dini se ata që vazhdimisht e bën vetë-ekzaminim me mjete të veçanta të improvizuara.

E pra, po, një përmbledhja pak them se ne më parë rishikohet 2 pika të rëndësishme.

Një i penduar ato të shqetësuar për rritjen e sheqerit në gjak, dhe shqetësimet e tjera, përkatësisht, të atyre që janë të shqetësuar, megjithatë, me mirëmbajtje të reduktuar.

Gjithashtu, një artikull i veçantë i detajuar është shkruar, ku kemi gjetur, çfarë ushqime për të ngrënë për të normalizuar sheqer. Por tani, unë do të doja të zgjasë përsëri të ditur disa fakte interesante ...

Nivelet normale të sheqerit në gjak


Një nga këto fakte është se vetëm me anë të një ushqimi, edhe nëse ajo është e ndërtuar si duhet, menjëherë të çojë në nivel normal të glukozës nuk do të funksionojë. Kjo është për shkak të faktit se trupat tanë janë 2 vende kryesore ku ajo është yndyrë. Një prej tyre - kjo është e mëlçisë tonë, dhe pjesa tjetër (e deri në 1%) - kjo është e indeve të muskujve tonë.

Kështu, kur trupi i mungon glukozë - ai fillon të marrë e saj në "aksioneve numër 1" - mëlçisë.

Nëse skajet në mëlçi, kurse absorbimi dhe pranimi ndodh në indet e muskujve. Megjithatë, një rol të rëndësishëm në këto procese luan insulinë. Kjo është ku sekreti qëndron.

Fakti është se në qoftë se ne të ndaluar për të ngrënë ushqime karbohidrate të lartë - ne ende do të jetë që - pastaj hani. Ne nuk mund të eliminojë plotësisht karbohidratet nga dietën tonë. Dhe roli i insulinës është pikërisht për të rregulluar rrjedhjen e këtyre sheqerit më të rafinuar në gjakun tonë.

Jo aq i rëndësishëm, ne hëngrëm 140 gram karbohidratet dhe vetëm 20 - në sistemin e qarkullimit të gjakut ende vazhdon për aq kohë sa shpërndarjen e insulinës.

Sigurisht, unë nuk do të thotë se ushqimi nuk mund të i kushtoj vëmendje. Përkundrazi, është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje kudo. Këtu, unë dua që ju të kuptoni parimin e veprimit.

Rastësisht, në qoftë se ju presin që unë do të tregoj se çfarë - numrat që do të reflektojnë nivelin e glukozës - ky artikull është i drejtuar në një mënyrë paksa të ndryshme. Nëse doni të dini numrat - Unë ju rekomandojmë të lexoni artikullin në lidhje me normën e sheqerit në gjak, ku është përshkruar në detaje. Na le të kthehen, megjithatë, insulinë lidhin atë me ushqim. Insulina - është prodhuar kryesisht nga hormoneve të trupit.

Dhe, në qoftë se trupi dhe sistemet e saj janë duke punuar siç duhet - edhe prodhimi i hormoneve dhe substancave të tjera është e mirë.

Nëse një person nuk vepron në përputhje me parimet e përbashkëta të një jetese të shëndetshme dhe nuk mendojnë për jetën e tij - atëherë është e mundshme që në trupin tonë fillojnë devijim.

I njëjti variacion dhe të çojë në faktin se ne jemi duke filluar për të prodhuar hormonet e saktë. Këtu është një rregull shumë i thjeshtë: ju jeni i lidhur me trupin tuaj, ajo gjithashtu do të shfaq në formën e qëndrimit patologjik ose të shëndetshme të pasur. Hope shkruar qartë dhe jo shumë të "prirje".

Pra, si përfundim, mund të themi se të ndikojë sheqerit normal të gjakut mund të shikoni përmes marrëdhënies së tij në shëndetin e përgjithshëm.