Proteinat


Proteinat - një të lartë të azotit-përmbajnë komponime organike të përbëra nga aminoacidet. Deri më sot, më shumë se 30 aminoacidet njohur, 9 prej të cilave janë thelbësore për mbështetjen e plotë të jetës.

Proteina të drejtpërdrejtë ndikon në gjithë trupin. Ai është i pranishëm në hormonet, enzimat në hemoglobinë në mënyrë aktive ndikojnë koagulimit të gjakut dhe ndihmon formimin e antitrupave, rrit rezistencën e trupit nga infeksionet e ndryshme dhe është burimi kryesor i energjisë.

Kur prekje ushqim në proteina trupi fillon të ndikojë në mjedis acid stomakut, duke shkatërruar strukturën dhe ndarjen e proteinave në aminoacidet, të cilat pastaj i përdorin zorrë e vogël në gjak.

Të gjitha proteinat janë të ndarë në proteinat me origjinë bimore dhe shtazore. Proteina Kafshëve përfshira në mishit, pulave, qumësht, vezë, produkte qumështi, kos dhe soje. Kjo është për ata të përbëhet nga 9 amino acidet themelore dhe esenciale. Burimet e proteinave bimore - fasule, arra, fara, drithëra dhe perime. Ato janë të pasura me aminoacidet, të cilat nuk janë të përfshira në grupin e studimit.

Raporti ideal i proteinave të hyjë në trup - një bimë 2/3 dhe 1/3 të kafshëve. Ajo është në këtë rast, trupi do të marrë, dhe përpunojë të gjitha amino acidet esenciale atë, duke e kthyer atë në vitalitet.


Doza ditore e kërkesës së proteinave për një të rritur është 1,5 gram, por në rastet e rritjes së aktivitetit fizik apo për gratë gjatë shtatzënisë dhe laktacionit, kjo dozë është rritur për 2 g në ditë.

Proteina luan një rol të rëndësishëm në metabolizmin, si ajo përshpejton metabolizmin, duke shpenzuar shumë energji. Kështu trupi të tretet proteina shpenzon rreth 40% të vlerës së saj të energjisë. Në përpunimin e yndyrave dhe karbohidratet përdoren vetëm 5-7% të energjisë që ato përmbajnë.

Si mund të përdorin vetitë e proteinave për humbje peshe?

Për përpunimin e proteinave trupi shpenzon karbohidratet energjisë dhe yndyrna, dhe në rast të mungesës fillon të përdorni yndyrë akumuluar, intensivisht djegia e tyre.

Dhe kjo - baza e gjithë dietë proteina, e cila shpesh sugjerojnë përdorimin nutritionists për humbje peshe efektive.

Pas marrjes trupin e proteinave fillon procesin e tretjes, pik e cila ndodh brenda 3-5 orësh. Kjo rezulton në rritjen lirimin e insulinës dhe sheqerit në gjak nivelet, e cila nga ana e redukton urinë. Ky faktor gjithashtu luan një rol kyç në dietë proteina, që është të drejtën dhe detyrën në mënyrë efektive të konsumit i kombinuar i proteinave, karbohidratet dhe yndyrna.

Aplikimi ideal në këtë rast - 3 vakte kryesore (një i rregullt, 2 zëvendësues) dhe 2 proteina rostiçeri e përbërë nga produkte të veçanta.

Kështu, aderon në një normë më të lartë metabolike, dhe thithjen zgjatur e proteinave, me lirimin e sasive të vogla të karbohidrateve dhe yndyrave kompenson konsumin e energjisë, duke blunting urisë. Si rezultat, kur ju të merrni një e proteinave dhe të energjisë lirimin reduktuar nga karbohidratet dhe yndyrnat është gradual yndyrë organ djegia, e cila së bashku me aktivitete fizike mundëson uljen e peshës dhe rritjen e efikasitetit të të gjithë organizmit.