Kimikatet Sigurt shtëpiake


A është e mundur sot për të argumentuar se kimikatet sigurta shtëpiake - Kjo me të vërtetë është.

Ndoshta kemi menduar se ai - që imponon?

Le të kuptojnë këtë dhe do të rrisë të gjithë të vërtetën në sipërfaqe.

Mos harroni se si në shkollë, a keni shpenzuar mësime praktike në kimi. Ne kemi, për shembull, mësues butësisht mori reagents përziera në proporcione të tyre të saktë dhe vazhdimisht të monitoruar procesin.

Gjithashtu, të jetë i sigurt për të pyetur për studentët nuk do të vijnë për të reagents aksidentalisht merr në lëkurën tuaj. Edhe nëse, reagent kimik rënie papritmas ra për studentin e lëkurës - ai menjëherë dërgoi rubinet uji, ku ai vidmyvavsya disa minuta.

Pse është gjithçka unë përshkruar?

Safe shtëpi pastrim familje - normë në jetën e njeriut. Pra, thonë postera dhe "zomboyaschyk." Sigurisht, sot ne jemi pastrim, larje, lustrim dhe mjete të tjera. Është ata ne do të flasim.

Çdo ditë njerëzit larë enët, kujdesen për trupin tuaj, të pastër - dhe nuk mendoj se edhe çfarë dooms vetvete. Sot, kimikatet e vërtetë e sigurt shtëpiake gjendet vetëm në dyqane specialiteti, por jo në supermarkete të rregullta.

Shtëpia juaj është komponimet kimike aq e dëmshme që përmbajnë një shumë të produkteve për përdorim shtëpiak - që mund të nxjerrë një enciklopedi të veçantë.


Dhe këtu kemi ardhur për të paradoksit të madh, e cila ndikon në masë të madhe në formimin e një jetese të shëndetshme.

Si, i tërë prodhimi është avantazhin tonë, por në praktikë - është një dëm i madh. Kimikatet shtëpiake Modern përdorimi masiv shkurton jetën e çdo personi 14-15 vjet. Për shembull, të marrë pastrues për enët.

Sipas statistikave, trupi i njeriut, mesatarisht, merr 2 litra! larjes brenda. Imagjinoni 2 litra në vit! Edhe 200 gram, kështu që është një filxhan. Vetëm paketimin pastrues etiketuar më shumë se 10 lloje të komponimeve kimike.

Një tjetër dy prodhues duzinë nuk tregon për mos jepni nga sekretet e.

Paramendoni që çdo ditë trupi juaj do të merrni më shumë se 30 ndotësve. Kimi shkollë vetëm pushimi.

Megjithatë, ndikimi negativ është jo vetëm i detergjent për enët. Dhe ju mund të mbështeteni sa lloje të shishe dhe shishe është në shtëpinë tuaj. Dhe secili prej tyre të paktën 8 substanca kimikisht të rrezikshme.

Pas këtyre sulmeve në trup, një mënyrë jetese të shëndetshme është becsmyslenno. Por çfarë do të pyesni?

Mos harroni se si 30 vjet më parë të njëjtat enët e ushqimit larë mirë me mustardë. Kohët e fundit, ne kishim një pastër dhe të rregullt pa një sasi të madhe të kanaçe dëmshme.

Njerëzit përdorin më shumë përbërësit ekologjikisht miqësore dhe natyrore.

Tani asgjë nuk pengon që ju të lëvizin gradualisht në më shumë detergjenteve organike dhe natyrore dhe komponentëve të pastrimit. Sot, njerëzit kanë filluar të kuptojnë se e vërteta e sigurt kimikatet shtëpiake - është mustardë, hirit, balte, vajra natyrore, etj Kjo ne patjetër do të flasim.