Parimet Ayurveda të ushqyerit


Është interesante se Parimet Ayurveda të ushqyerit përcakton që ushqime të mund të hahet në çdo kohë të ditës.

Vetëm Komenti - është e nevojshme të dinë rregullat dhe karakteristikat e një vakt.

Për shembull, në qoftë se ju ndiheni të uritur gjatë natës - ju mund të hani vetëm perime dhe arra.

Kjo është për shkak të faktit se në mbrëmje hyn në fuqi në fushën tonë të energjisë trup të muajit. Prandaj, parimet Ayurveda e të ushqyerit të lidhura me efektet e energjisë hënor në trupin tonë. Nga vetë, energji mujore promovon tretje të mirë dhe thithjen e këtyre produkteve.

Megjithatë, Ayurveda bën disa vërejtje. Domate dhe perimet që rriten nën tokë, ajo është e mirë për të ngrënë gjatë ditës, si ata bashkëveprojnë me energji më të mirë diellore.

Sa për ushqim në mbrëmje - origjina e qumështit është gjithashtu nuk rekomandohet për shkak të faktit se ajo ndikon në mendjen dhe stimulon atë. Në tjetër ushqim Ayurveda dorë në mbrëmje të vendosur që një person në kohën e gjumit pini qumësht të ngrohtë.

Këtu gjendja është si vijon. Qumësht i freskët dhe i ngrohtë para se të krevat zbut mendjen tonë gjatë natës. Gjithashtu, një refuzim i kripë dhe erëza, si këto komponente lidhen me aktivitetin diellor.

Tani për ushqim në mëngjes. Në mëngjes, një person duhet të jetë i sigurt për të përdorur produktet në mirësi. Këto përfshijnë frutat, produktet e qumështit, qumësht të freskët. Nga 6 deri më 08:00 këshillueshme për të ngrënë fruta të thata.


Kështu, ka një lidhje me regjimin tonë ushqime të drejtë të ditës. Dietë mëngjes është i lidhur me një person të produktit mëshirshëm fillon të ndjehen gëzim dhe energji e brendshme fillon të rritet në kokë.

Ky japë më shumë ndjenjën e gëzimit dhe lumturisë. Në këtë gjendje është shumë më mirë për të filluar një ditë të re. Për më tepër, trupi fillon të natyrshme të prodhuar imunitet më të mirë, kujtesës do të përmirësuar performancën dhe për të rritur.

Kjo është për shkak se ju jeni në fillim të ditës të vendosur vetë për një humor optimiste. Një statistikë - optimistët jetojnë më gjatë dhe të vuajnë më pak.

Në përmbledhje - Parimet Ayurveda të ushqyerit ndan në zgjedhjet e duhura ushqimore në mëngjes, pasdite dhe në mbrëmje.