Qumësht Ayurveda


Çfarë është derdhur qumështin në përgjithësi, Qumësht Ayurveda referohet një prej ushqimeve mirë për njerëzit.

Në përgjithësi, produkte qumështi kultura Vedic vë theks të madh.

Të Vedas përshkruajnë, thotë Ayurveda është qumështi i jep një personi një shumë shëndetin dhe prosperitet në jetë.

Ju ndoshta keni dëgjuar se lopë në Indi - ajo është nderuar dhe i respektuar kafshë.

Prandaj, nga pikëpamja e shërimit, qumësht Ayurveda përdorur për një gamë të gjerë të trajtimit të sëmundjeve të ndryshme. Për të filluar, ndoshta, nga fakti se rritjet e qumështit në fuqinë e njeriut të arsyes.

Ka pasur edhe një rregull në kulturën Vedic, se nëse një person refuzon të produkteve të qumështit - ajo bëhet në përkeqësim.

Më shumë për 5.000 vjet më parë, kur paraardhësit tanë ishin shumë më të mençur se ne - qumësht në dietën e tyre ishte 50%.

Dhe në disa raste, dhe më shumë. Fuqia e këtij produkti hirshme se kur mendja është overexcited ose, anasjelltas, shumë të qeta - bilancet e qumështit dhe harmonizon mendjen.

Ayurveda përshkruan njerëzit që kanë arritur një sqarim të caktuar, kur duke përdorur qumësht të fillojnë të ndjehen lumturi të vërtetë.

Ata janë në përgjithësi mund të ndaluar të hahet perime, fruta dhe ushqime të tjera që janë në pasion. Populli i shenjtë transferohen plotësisht të ushqimit në mirësi dhe Ayurveda përshkruan qumësht si dietën e tyre kryesore.


Në përgjithësi, më shumë një njeri i shenjtërisë, më pak ai ka nevojë për ushqim. Për shembull, janë shenjtorët që i mungon vetëm një gotë qumësht në ditë. A mendoni se në qoftë se njerëzit e ndriçuar në një pikë të fillojnë të hanë vetëm qumësht - është se - do të thotë kjo?

Shenjtorët kanë filluar të ndihen se energjia dhe forca shpirtërore mund të japë një produkt të veçantë. Prandaj, pa marrë parasysh se çfarë shkencëtarët modern tha, bazuar vetëm në studimin e përbërjes kimike të prodhimeve të qumështit dhe të vështirë për të mashtrojnë natyrën.

Vetëm Komenti - ushqim Ayurveda referohet mirësi, nëse produktet janë deri më sot. Nuk ka as edhe një praktikë e shpirtërore, thelbi i të cilit është si më poshtë.

Në një sezon, ju mund të pini vetëm qumështin pa përdorimin e ushqimeve të tjera për një periudhë të caktuar. Kjo çon në një pastrimin shumë të fuqishme mendje.

Në përmbledhje, ne mund të sigurtë të themi se qumështi Ayurveda rekomandon që vazhdimisht dhe vetëm i freskët për të ruajtur pastërtinë e ndërgjegjes.