Ayurveda Ushqimi


Së pari, ajo që unë dua të fillojë këtë artikull - një kuptim që në formë të shkruar Ayurveda Ushqimi - Ajo është e zakone të përhershme dhe të pandryshueshme të hahet.

Kjo është për shkak të faktit se jo shumë pikë në disa javë apo muaj për t'u ulur në ndonjë - i cili kufizon dietën ushqimore.

Dhe pastaj pas kthimit në dietë normale vazhdimisht ha tepër dhe plotësoni humbur.

Nëse ju filloni për më shumë të flasim për atë nga pikëpamja e arsyeshmërisë, kjo është se si Ayurveda dietë - mënyrë të qartë është të përputhen me kushtetutën e dietën e përditshme të trupit.

Nëse për - arsye ju nuk e dini se çfarë kushtetutën individuale të trupit - unë rekomandoj të lexoni artikullin "Ayurveda dosha".

Ka shumë të dobishme. Dhe tani unë dua të përqëndrohet më shumë në temën tonë.

Si duke thënë Ayurveda dietë dhe thelbi i tij nuk është vetëm për të zgjedhur ushqimin e duhur për njerëzit, por edhe të marrë parasysh stinët.

Për shembull, nëse një person në muajt e ngrohtë dhe të përshtaten si të lehta dhe me sheqer ushqime - dimër po ndryshon. Për shembull, një person duhet të përfshijnë në dietën tuaj të ushqimeve më me vaj, si ato përmbajnë efektin e ngrohjes në trup.

Duke folur në mënyrë specifike - lloj Ayurveda Vata i referohet lidhje e energjive që krijojnë personin më të mirë në dietën tuaj të përditshme për këto produkte.


Fruta të përshtatshme Vathi, kryesisht me sheqer, janë ngrënë më të mirë në mëngjes.

Gjithashtu, si kushtetuta Ayurveda Pitta të heq përdorimin e vajrave bimore dhe ushqimit të përjashtojë që mund të atribuohet djegëse. Njerëz të tillë përfshijnë një dietë më të mirë pak fruta papjekur, të tilla si portokall, mangoes, kumbulla.

Gjithashtu në këtë kushtetutë mund të hani asparagus, marule, bizele. Dhe ai person ka për të kujtuar strukturë Pitta - është më mirë të frenojnë veten nga të hahet ushqim të nxehtë dhe djegëse.

Së fundi, siç shpjegohet dietë Ayurveda Kapha duhet të përbëhet prej produkteve më me vaj dhe e nxehtë.

Për shembull, produkte të tilla si djathë, fruta Jashtë, kos - jo shumë duhet të ndahen në dietë.

Dhe në qoftë se në përgjithësi - ajo thotë Ayurveda dietë - është ushqim kryesisht i freskët dhe gjithmonë në përputhje me njëri-tjetrin.

Produkte jo të pajtueshme, ju menjëherë mund të ndjehen kur, pas 1,5-2 orë pas një vakt do të fillojë lëvizjen në zorrët. Kjo është një shenjë e qartë jo të pajtueshme. Nëse ju e dini ndonjë hollësi në dietë apo dietë - shkruaj të gjitha mendimet tuaja në komentet më poshtë - ne të gjithë do të jetë shumë interesante të dini