Përfitim badiava dhe dëm


Ideja se badiava është klasifikuar arra konsiderohet false. Kikirik është pjesë e oilseeds. Kjo bimë, trajtimin e familjes fasule, e do të ngrohjes dhe lagështi. Kikirikë konsiderohet si një produkt shumë kalori. 100 gram e kësaj "arrë" ka 551 kalori. Ata njerëz të cilët janë mbipeshë apo ulen në një dietë duhet të përjashtojnë këtë produkt nga dietë.

Si pjesë e kikirikë përmban një sasi të madhe të artikujve të dobishme, ndër të cilat vlen të përmendet bakri, kalium, fosfor, dhe hekur.

Gjithashtu, ky produkt është i pasur me proteina, vitamina B dhe E, vaj. Për shkak të përmbajtjes së lartë të proteinave të kikirikë mund të forcojë ndjenjën e ngopjes.

Por ajo që përfitimet dhe dëmet mund të merret nga përdorimi i kikirikë?

Përfitimet e përdorimit të "arrë" është shumë e dukshme, sepse kikirikë përmbajnë substanca të tilla si antioksidantë. Këto elemente të mbrojtur trupin nga radikalet e lira. Këto pronat e dobishme e kikirikë të marra nga poliefenola substancë që ka veti antioxidant. Veçanërisht, kikirikë të pjekur është më e dobishme se sa të papërpunuara.

Përfitimet e skuqur "arrë" 25 për qind më i lartë sesa ai i produktit të paraqitur në formë të papërpunuara. Kikirik është konsideruar vetëm produkt që domosdoshmërisht duhet të përfshihen në dietën e një personi të shëndetshëm, nuk ka asnjë problem me të qenit mbipeshë.


Përdorimi i këtij produkti në moderim ndihmon për të përmirësuar tretjen. Në vetitë e saj antioxidant badiava rendimentet vetëm një granatë. Kikirikë mund të përdoret jo vetëm si arra, por shtoi edhe në salads dhe enët tjera.

Por mos harrojmë për dëmin që mbart këtë produkt. Për disa njerëz përdorin kikirikë kundërindikuar në mënyrë rigoroze. Dëmi që mund të shkaktohet nga ky organizmit "arrë" është dukuri e reaksioneve alergjike.

Një numër i proteinave që janë në kikirikë, mund të shkaktojnë alergji, të shoqëruar me kruarje, siklet dhe madje ënjtje e laring. Në përgjithësi, është e nevojshme për të përdorur badiava dosed.

Njerëz të trashë duhet të braktisin këtë produkt. Konsumi i tepruar i kikirikë mund të shkaktojnë trashje.