Amino acidet


Amino acidet I konsideruar njësi strukturore kimike që përbëjnë proteina. Kujtojnë se nga proteina përbëhet nga çdo organizmi të gjallë. Format e ndryshme të këtyre komponimeve janë direkt të përfshirë në procesin e ndryshme të ndodhura në trup. Kështu, në proteinat e trupit të njeriut të përfshira në formimin e komunikimit, organeve të brendshme dhe muskujt. Proteinat janë të përbërë nga eshtrat dhe lëngjeve.

Kur mangësi proteina në trup mund të jetë i prishur bilanci i ujit, që çon në edemë. Proteinat nuk janë elemente të këmbyeshëm. Ata janë formuar në trup nga sinteza nga amino acidet që ndodhin në ndarjen e proteinave që përbëjnë ushqimin.

Ajo rezulton se kjo amino acid është ushqyesve më të vlefshme.

Ajo duhet gjithashtu të thuhet se aminoacidet ndihmojë minerale dhe vitamina siç duhet të kryejë funksionet e tij.

Disa aminoacide indet e muskujve të prodhuar energjinë e nevojshme. Gjatë procesit të sintezës së amino acideve në mëlçisë njerëzor është përgjegjëse. Megjithatë, ka një grup të caktuar të sendeve që mund të merret vetëm nga ushqimi. Në mesin e amino acidet esenciale përfshijnë komponentët tilla si lysine, valin, methionine, histidines, izoleucine, phenylalanine, triptofanit dhe të tjerët.

Në këtë rast që trupi i njeriut mungon një nga amino acidet esenciale, procesi i formimit të proteinave pluskuese.


Në të ardhmen, kjo mund të shkaktojë një numër të shkeljeve të rënda, ndër të cilat vlen të përmendet dispepsi, depresion, shtim në peshë, rritjen e ngadaltë. Edhe balancuar si duhet dietë dhe mjaft proteina të dorës së dytë nuk mund të garantojë se trupi nuk është i shqetësuar sintezën e aminoacideve.

Në këtë proces mund të sigurojë një lëndime negative ndikim, stresit, infeksionit, pabarazitë e ushqyesve të tjera, procesin e plakjes. Kjo mund të rezultojë në se trupi i të drejtuar shkurtër e amino acidet esenciale.

Sot amino acidet esenciale mund të merret në formën e shtesave dietetike.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme në qoftë se vuri në dukje se një sëmundje apo një person i ulur në dietë eliminimit. Këto shtesa duhet të përfshihen në dietën e njerëzve që preferojnë vegjetarian.

Kjo është për të siguruar që trupi ishte amino acidet esenciale të nevojshme për sintezën e proteinave normale. Zgjedhja e këtij rasti, shtojcave ushqimore, ju duhet të shihni se ajo ishte ushqim, e cila përfshinte të pranishëm kristaltë acidet L-amino. Kjo kërkesë është për shkak të faktit se vetëm ky lloj i aminoacideve është konsideruar metabolizmi biologjikisht aktiv pjesëmarrës.