Gjak amylase


Miq, sot ne po flasim për këtë tregues si nivele amylase.

Që nga viti ne kemi qenë duke folur për më herët, qelizat e bardha të gjakut, nivelet e kolesterolit, norma sedimentation eritrociteve, dhe disa tregues të tjerë - Pse nuk merremi me amylase.

Më duhet të them se për vlerësimin e disa sëmundjeve të mundshme dhe devijimeve nga pozitë normale në punën e disa prej njohurive rreth shumës së këtij enzimë është shumë e rëndësishme.

Kështu, në përcaktimin e gjendjes së pankreasit tuaj dhe të sistemit të tretjes - një specialist është rëndësia sasior i këtij enzimë shënime në fillim.

Sigurisht, duke marrë parasysh treguesit e tjerë të analizave komplekse.

Kështu, në mënyrë që të mos ngatërruar askënd, unë dua të shtoj se kjo enzimë është i ndarë në 2 pjesë. Në rastin e parë, ajo është e angazhuar në përpunimin e pankreasit. Në këtë rast, kjo enzimë është quajtur pankreatik.

Në rastin e dytë, zhvillimi është në gjëndrat e pështymës tona. Ajo është quajtur gjithashtu S - lloj. Në praktikë, gjaku është shpesh lloji i parë dhe i dytë. Shpesh, kjo përqindje është 40% në 60%, edhe pse ajo mund të ndryshojnë nga situata specifike.

Çfarë është off amylase gjak


Për të filluar, ju duhet të kuptoni disa biologjinë. Në përgjithësi, enzimë e cila është në fjalë dhe duhet të ruhen në sistemin tonë të tretjes.

Cili është funksioni i saj, ju kërkoni? Detyra e saj kryesore - për të ndihmuar të prishen strukturat komplekse të karbohidrateve të formave të thjeshta në zorrët tona do të mund të mësojnë mirë ata.

Kjo punë është bërë sasia e nevojshme dhe pankreatike të mjaftueshme për këtë enzimë siguron një të shpejtë, dhe më e rëndësishmja, cilësi mastering gjitha llojet e karbohidrateve, të cilat ndikon gjendjen e përgjithshme të trupit. Megjithatë, për arsye të ndryshme, nuk është mosfunksionim dhe funksionimi i drejtë i trupit tonë.

Si pasojë, faktor negativ është se në traktin digjestiv tonë (të sistemit të tretjes) është një enzimë fillon të përhapet në gjak dhe madje edhe urinë.

Me fjalë të tjera, gjaku dhe urina amylase - ato tregues që mund të tregojnë një specialist në analizën studimore që çdo - se autoritet nuk është në rregull.

Dhe këtu është e nevojshme për të kryer një analizë të veçantë të secilit prej organeve të përfshira në tretje. Shumë shpesh, arsyeja është kjo një shkelje e të pankreasit ose pështymës gjëndra. Por, si në çdo analizë, për të reflektuar situatën e vërtetë përgjigje e vërtetë për trupin tuaj, ju duhet të ndiqni rregullat.

Ky rregull, unë mendoj, Ju e dini, por ende, unë ju kujtoj përsëri. Për të analizave të ishte më i saktë - të gjitha që ju mund të bëni nga ana juaj, nuk është e 8 - 00:00 në provë, dhe të mos përdorin alkool në çdo formë të paktën një ditë.

Përveç sa më sipër unë do të them se shumë njerëz analizë gramatikore analizë të duan të dinë për rregullat që janë të pranueshme për shëndetin e organeve të brendshme dhe të gjithë trupit në tërësi.

Në fakt, që unë vendosur për të kushtojnë një artikull të veçantë që ne do të vazhdojmë të flasim jo vetëm për atë që një amylase gjakut, dhe analizuar rregullat dhe nivelet e saj për secilin.