Dhe ju e dini saktësisht se cilat produkte përmbajnë proteina


Që disa ditë më parë, ne kemi filluar tashmë për të ngritur këtë çështje - tani duan për të zgjeruar atë edhe më shumë dhe të flasim për cilat produkte përmbajnë proteina.

Sigurisht, vetëm listën e ushqime në të cilat për të paraqitur këtë çështje të jetë disi - fëmijët.

Prandaj, ne përpiqemi një vështrim më të thellë në çështjen që kemi në dietë është e dobishme për të gjithë, por që nuk do të sjellë më shumë dobi për trupin tonë.

Le të konsiderojmë një ushqim të veçantë, e cila është gjithmonë e mundur që të merrni dobitë maksimale nga amino acide në trup.

Më të dobishme ose të cilat produkte përmbajnë proteina

Që një shumë të informacionit, unë sugjeroj për të thyer atë në dy nene të veçanta në të cilat ne përshkruajnë ushqim që përmban më mirë aminoacidet tretshëm.


Unë duhet të them se mish, peshk dhe vezë nuk do të marrin në konsideratë.

Kështu, në radhë të parë, ne duhet ndoshta të vënë arra, duke përfshirë arra. Ajo përmban deri në 14% të proteinës totale e furnizimit pershtatshem ushqimit. Sigurisht, ka edhe një të pasur amino arra, dhe ata nuk janë të vetëm.

Por vetëm në arra janë avantazh shumë i madh. Avantazhi i parë - ju mund të hani pothuajse gjithë ditën, e cila menjëherë lehtëson jetën tonë. Për ata që ende nuk e di, unë them se ushqimi për ne ishte më e dobishme - ajo është e dëshirueshme që të ketë një kohë të caktuar.

Në qoftë se ju ndiqni të drejtë herë - për - për herë të parë, të mësuarit është shumë efektive, dhe - së dyti, sistemi i tretjes nuk është shumë e vështirë.

Dhe, si ju mund të hani arra deri 07:00 dhe 20:00 deri - domethënë, ato na japin një përshtatje shumë të mirë.

E vetmja gjë core më ngrënshëm mundësisht para-ngjyhet në ujë për disa orë. Dhe hani jo më shumë se 150 gram në ditë. Plus, arre shumë i takon ushqimit më të mëshirshëm. Në mesin e vëllezërve të dobishme arre, unë dua të përmend është kikirikë, arrat inde, bajame dhe lajthi.

Në të gjitha prej tyre, nëse ata janë të para-ngjyhet në ujë për disa orë, përmban një numër të madh të amino acideve që thithen mjaft lehtë. Nëse përqindja tha, në varësi të llojit, shuma shkon nga 15% në 27%.

Në mbështetje të fjalëve të mia mund të kryejë eksperimentin e mëposhtme. Merrni rreth 100 gram arra, dhe në kohën drekë hani ato veç e veç. Kjo nuk ka ngrënë për 1,5 orë para dhe pas përdorimit.

Ju do të jetë i befasuar kur pas një periudhe të shkurtër kohe, filloni të ndjeni një hov të energjisë dhe forcë. Në radhë të dytë, unë do të vënë fara. Ajo Sesam Farërat, kungull dhe luledielli. Ato përmbajnë nga 19% deri në 30% të proteinës, e cila është e zhytur shumë mirë.

Vetëm një shënim të vetëm - është e nevojshme që fara ishin tharë i sigurt. Kjo është një farë e tharë të gjitha amino acidet ruajnë strukturën e tyre molekulare që u lejon atyre për të absorbuar mirë sistemin tonë të tretjes.

Pasi ata obsmazhyly, dhe kjo vlen edhe për arra - numri i dritës në asimilimin e amino acideve reduktuar në mënyrë dramatike. Pjesa jonë e parë e artikullit për cilat produkte përmbajnë proteina që vjen në një fund dhe ne duhet të marrin në konsideratë vetëm dy grupe të produkteve. Siç mund ta shikoni, të gjithë pa mish gjithashtu shkon mjaft mirë. Dhe duke vazhduar në të dhënat e ardhshëm.