4 vitamina për rritjen e njeriut


Përshëndetje miq! Edhe pse sot ne do të flasim për vitamina për rritjen e njeriut, por unë dua të përmend një gjë shumë të rëndësishme.

Fakti që trupin tonë - një sistem shumë dinamik. E them këtë për faktin se ajo nuk ka rëndësi nëse ajo ju është 10 vjeç ose 50 vjet - që ende është - se zhvillimi.

Dhe kështu, ky artikull do të jenë të rëndësishme për të gjithë, si në çdo moshë të qelizave të njeriut janë përditësuar vazhdimisht.

gjërat vetëm përmendi se diku dëgjuar një statistikë që trupi i njeriut është i përditësuar plotësisht për 7 vjet. Ju imagjinoni se? Personalisht unë nuk të vërtetë ... Oh mirë ... Le të shkojë.

Vitaminat për rritjen e njeriut

Kështu, vitamina më efektive për rritjen e njeriut janë:


 • Retinol (e njohur edhe si vitaminë A. Trupi ynë merr atë nga beta carotene, e cila është plot me të çara nën ndikimin e reaksioneve oksidimi)
 • i gjithë grupi D (D1, D2 ... D5)
 • askorbinki (aka C)
 • tocopherol (aka E).
 • Tani, në mënyrë ...

  Folës i Retinol , ajo është e përfshirë në sintezën e proteinave dhe metabolizmit. Çfarë tjetër është e rëndësishme, ajo është praktikisht e pamundur pa zhvillimin e sistemit tonë skeletik, duke përfshirë dhëmbëve. Megjithatë, kockat dhe dhëmbët, ne flasim pak - pak më e ulët. E vetmja gjë që ju doni të datës një listë të ushqimeve të pasura në Retinol.

  Sa për Grupi D , atëherë unë gjithashtu do t'ju them me hollësi për këtë më poshtë.

  Por për askorbinku nevojë për të folur më shumë. Po, në qoftë se ajo do të jetë e mjaftueshme në trup, atëherë: proteina, karbohidratet, makro, dhe substancave të tjera janë shumë më mirë asimiluar.

  Gjithashtu, nëse një person ka mjaft në trupin e këtij elementi, ndërsa substancave të tjera nuk janë të zhytur vetëm mirë, por edhe trupi ynë nuk ka nevojë atyre sasi të mëdha. Hope duket qartë për të shpjeguar

  Në lidhje me tocopherol - Kjo është e gjitha element super. Fakti që ajo është në përgjithësi i pamundur pa rritjen normale e flokut tonë, thonjtë, zhvillimin e qelizave tona të lëkurës. Prandaj, unë jam për ju një pak më herët ka shkruar një artikull të detajuar mbi produktet që përmbajnë tocopherol.

  Vitaminat për rritjen e kockave

  Vitaminat më të rëndësishme për rritjen e kockave - është A dhe D. Prandaj, Retinol është mirë që ai është antioxidant ynë natyror. Kjo do të thotë se qelizat tona do të jetojnë më gjatë. Gjithashtu, roli i tij është se ai rrit fuqinë imunitar të njeriut, dhe mbron qelizat.

  Sa për grupin D - do të thotë se ne kemi nevojë për atë - për të thënë asgjë në të gjitha. Ai na kërkon të MEGA. Megjithatë, është e rëndësishme për të kuptuar se ky element mund të fitohet vetëm personin në prani të një furnizim të mirë të kalciumit.

  Nëse kalcium në trup është, kështu asimilimi është e mirë. E pra, përsëri, në Përveç sa më sipër, ju mund të lexoni për produktet që përmbajnë grupin D.

  Pasi e pyeti për të folur ...

  Vitaminat për pika sy në

  Në fakt, vitamina për pika sy në - më shumë profilaktik. Dhe në qoftë se ju keni më shumë probleme serioze, ndërsa disa pika vetëm për sytë, ju nuk do të. Mos harroni, nëse ju jeni serioz - ka tashmë duhet një analizë më të plotë dhe qasja e duhur për trajtim.

  Dhe kështu, në këtë mishërim, për shkak të faktit se substanca sintetike janë zhytur shumë dobët nga trupi, efekt i veçantë ju merrni. Plus, këto pika janë shpesh një përzierje të kimikateve të ndryshme. Pra, veçanërisht të parë nga afër për të rekomanduar ato.

  Në përgjithësi, në qoftë se ju keni diçka për të shtuar në artikullin rreth vitaminave për rritjen e njeriut - atëherë ju lutemi të shprehur atë nëpërmjet komenteve.