Si të sillemi pas operacionit në abdominoplastytsi


 • Periudha postoperative pas plastike barkut
 • Rrezikut dhe të mundshme komplikimet e plastike të barkut


 • Periudha postoperative pas plastike barkut

  Tummy Belly pjesë normale e kufizon aftësinë për të lëvizur, veçanërisht në ditët e para pas operacionit. Ndonjëherë është e vështirë për të krejtësisht shtendos, të qëndrojë drejt. Dhimbje dhe tension pas barkun plastike, si të lëkurës dhe muskujve rritje me kollitjes dhe përdorimit të tualetit, kështu që është e këshillueshme për të ngrënë ushqim që i jep një karrige të butë.


  Në 24 orët e para zakonisht duhet të marrë qetësues, ju lutem - analgesics. Shumë pacientë të mbetet në spital për dy ditë pas operacionit.

  Pas 1-2 ditë pas dhimbjeve të barkut plastike, zakonisht zvogëlohet shpejt, dhe pak siklet ndjerë kryesisht vetëm gjatë lëvizjes. Gjatë tri javëve të para pas plastike kirurgji bark dëshirueshme që të veshin një të brendshme compression të veçantë - fashë ose rrip elastik. Sa për aktivitet fizik, ju mund të merrni deri dhe për të shkuar të nesërmen pas operacionit, dhe aktivitet fizik është e rekomanduar që duhet të mbahen për të paktën 3-4 javë pas operacionit. Pas pacientëve barkut Youth zakonisht ndjehen të mpirë gjithë zonën e lëkurës shtrirë, e cila zakonisht ndodh brenda 3-6 muajve të.


  Pas restaurimit të ndjeshmërisë rrip të vogël vetëm mbi mbresë mund të mbetet me ndjeshmëri të reduktuar që janë pacientët e cenuara. Është e dëshirueshme që gjashtë muajt e parë të lë mbresë barkut Youth nuk e kam marrë për rrezet e diellit, është e dëshirueshme për këtë kasetë për të nënshkruar apo të mbuluar sunscreen me një faktor të lartë të mbrojtjes. Disa kohë pas operacionit stomak mund të jetë disi i fryrë.
  Rezultati përfundimtar i stomakut plastike - një bark të sheshtë dhe të bukur - ju zakonisht mund të llogarisin disa muaj pas operacionit.  Rrezikut dhe të mundshme komplikimet e plastike të barkut

  Tummy Belly është një nga më të madhe kirurgjisë plastike.

  Për këtë arsye, më e lartë se më të kirurgjisë të tjera plastike, rrezikun e komplikimeve. Por përgjithësisht pacientët të shëndetshme ka komplikime. Vështirësitë mund të lindin me shërimin në duhanpirësit dhe pacientët qarkullim të dobët sepse ndan fushë të madhe të lëkurës dhe indit nënlëkuror. Me joadekuate edges prerë furnizimit të gjakut, të tilla si duhanpirësit, është e mundur që një pjesë e lëkurës nga yndyra e subjektit mund të zhduket. Në këtë rast, një kirurgji të mesëm për të korrigjuar këtë defekt formuar, e cila është zakonisht kryhet shembull një vit.


  Për pacientët të shëndetshme të rrezikut të komplikimeve të këtij lloji të vogla për duhanpirësit të rënda dhe pacientët me probleme të qarkullimit të gjakut dhe kjo është shumë më e lartë, ndoshta 5 deri në 10%.

  Një tjetër faktor që rrit rrezikun e oslozhneniya, është mbresë e madhe horizontal në bark e sipërme, ndoshta pas kryer më parë një operacioni për të hequr fshikëz e tëmthit. Në këto raste, rekomandohet barku kundërt plastike kur nuk tërheq lëkurën poshtë dhe lart.


  Shfaqja e rrëpirë pas abdominoplasty ndryshme në pacientë të ndryshëm, por zakonisht mbresë vështirë të dukshme, veçanërisht në pjesët e jashtme, ku lëkura është më pak tension. Mbresë mund të priren të rriten të drejtë në vijë e flokëve mbi pubis, si lëkura është shtrirë shumë.


  Kur kryerjen kirurgji plastike në bark kryqëzon një numër të madh të enëve limfatike, përmbajtjen e tyre - limfatike (lëngu i qartë) mund të rrjedhë lirisht ndërsa hapësira ndërmjet lëkurës shtrirë dhe muskujt.

  Në ditët e para pas barku plastik do të burojnë poshtë këtë kullimit limfatike përmes tub. Ajo mund të vazhdojë të rritet pas largimit të kullimit, por kjo nuk është e rrezikshme. Nëse këtë pak limfatike, ajo thjesht absorbohet nga trupi, por në qoftë se një shumë, ajo mund të pompohet përmes gjilpërës, i futur në zgavrën e formuar. Ky është një ndërlikim i vogël gjithashtu jashtëzakonisht i rrallë.


  Informacion nga artikullin "Të gjithë e bark plastike"